Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Νέα επίθεση Καμμένου σε Κουντουρά



Η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ με πρώτο υπογράφοντα τον Πάνο Καμμένο κατέθεσαν επερώτηση και ερώτηση αίτηση κατάθεσης εγγράφων στους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού ζητάνε να κατατεθούν στην Βουλή ποια είναι τα ποσά που δαπανήθηκαν από τον ΕΟΤ για την υλοποίηση δράσεων προβολής στο εξωτερικό καθώς όπως σημειώνουν παρατηρούν εκεί να υπάρχει μια πολύ μεγάλη απόκλιση στα όσα έχουν δηλωθεί κατά καιρούς.

Ειδικότερα ζητούν τα ποσά που δαπανήθηκαν από το 2015 έως και το 2018, και σύμφωνα με όσα αναφέρουν υπολογίζουν ότι υπάρχου αποκλίσεις που ξεπερνούν τα 19 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ καλούν τόσο το νέο υπουργό Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλο να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή και αφετέρου τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντήσει – μεταξύ άλλων – εάν έχουν υποβληθεί δηλώσεις ΦΠΑ για τα έτη (2015 – 2019) και τι ποσό έχει αποδοθεί στο δημόσιο για τις συγκεκριμένες συμβάσεις και υπηρεσίες που αφορούν στην τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Η ερώτηση με αίτηση κατάθεσης εγγράφων των ΑΝΕΛ προς τους υπουργούς Τουρισμού Θ. Θεοχαρόπουλο και Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο αφορά στα κάτωθι:

1. “Έχουν υποβληθεί δηλώσεις ΦΠΑ για τα έτη 2015, 2016, 2017, 2018 και 2019, καθώς και ανακεφαλαιωτικός πίνακας για τις λήψεις των ανωτέρω υπηρεσιών; Να κατατεθούν οι δηλώσεις ΦΠΑ και ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας.

2. Τι ποσό ΦΠΑ έχει αποδοθεί στο ελληνικό δημόσιο από τον ΕΟΤ για τα εν λόγω έτη (2015 – 2019) για τις συγκεκριμένες συμβάσεις και υπηρεσίες που αφορούν την τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Να κατατεθούν οι εκκαθαριστικές δηλώσεις, καθώς και τα αποδεικτικά πληρωμών.

3. Αν το ποσό ΦΠΑ δεν έχει αποδοθεί στο ελληνικό δημόσιο, τι μεγέθους είναι αυτό και που βρίσκεται κατατεθειμένο; Να κατατεθούν τα σχετικά παραστατικά”.