Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

«Μπλακ άουτ» στο σιδηρόδρομο έως και την Τρίτη



Σε νέες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν εκ περιτροπής τα δύο σωματεία των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, από σήμερα, Παρασκευή, έως και την Τρίτη 12 Ιουλίου, μετά και τη δεσμευτική προσφορά που κατατέθηκε από την Trenitalia στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Για το λόγο αυτό, από την Παρασκευή έως και την Τρίτη δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ (ΠΕΠΕ) προχωρά σε τρεις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, κατά τις ώρες 08.00-11.00, 14.00-17.00 και 20.00-24.00 σε όλες τις επιβατικές δραστηριότητες, ενώ στις εμπορευματικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν διαδοχικά 48ωρες απεργίες από ώρα 00.01 της Παρασκευής και μέχρι ώρα 24.00 του Σαββάτου και από ώρα 00.01 της Δευτέρας και έως ώρα 24.00 της Τρίτης.
 
Παράλληλα, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ) θα τραβήξει χειρόφρενο τις ίδιες ημέρες, κατά τη διάρκεια των υπολοίπων ωρών εργασίας, με τρεις επαναλαμβανόμενες στάσεις κατά τις ώρες 05.00-08.00, 11.00-14.00 και 17.00-20.00 σε όλες τις δραστηριότητες.
 
Σε ανακοίνωση των δύο σωματείων αναφέρεται ότι τα θέματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι «η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ εν όψει και της κατάθεσης δεσμευτικής προσφοράς από την εταιρεία ιταλικών κρατικών σιδηροδρόμων και η μη υπογραφή ΣΣΕ ύστερα από διπλή υπαναχώρηση της Διοίκησης κατόπιν άνωθεν εντολών».

Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου». Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα.