Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μπακογιάννης και Κράτσα τα βρήκαν για τον Διονύσιο Σολωμό



Το δημαρχιακό μέγαρο του δήμου Αθηναίων επισκέφθηκε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα.

Η περιφερειάρχης παρουσίασε στο δήμαρχο Αθηναίων το χρόνιο αίτημα των Επτανησίων για την τοποθέτηση αγάλματος του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού σε κεντρικό σημείο (πλατεία) της Αθήνας.

Αναφέρθηκε σε διαβήματα χωρίς θετική ανταπόκριση που έχουν γίνει σε προηγούμενους δημάρχους της Αθήνας, καθώς και σε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων το 2013 με δέσμευση μάλιστα για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη χρηματοδότηση της φιλοτέχνησης του αγάλματος.

«Οι επετειακές εκδηλώσεις για το 2021 αποτελούν το ιδανικό πλαίσιο για να αναδειχθεί η προσφορά των Επτανησίων στην Εθνική Επανάσταση και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό, να τιμηθούν τα πατριωτικά και τα δημοκρατικά της ιδεώδη με κορυφαίο σύμβολο το Διον. Σολωμό αλλά και η συμμετοχή στο χτίσιμο της νεώτερης Ελλάδας», τόνισε η κ. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης δέχθηκε την πρόταση με ενθουσιασμό και διαβεβαίωσε την Περιφερειάρχη για την προσωπική του ενασχόληση, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και την ευχαρίστησε για την προσφορά της Περιφέρειας προς την Αθήνα.

Ο Δήμαρχος άκουσε επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόταση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για τη συνεργασία τους, με στόχο τη δημιουργία Επτανησιακής Λέσχης στην Αθήνα σε κτίριο, το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει ο Δήμος της Αθήνας και να επισκευάσει και εξοπλίσει η Περιφέρεια με τη συνεισφορά χορηγιών.