Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μοσκοβισί: Τις επόμενες ημέρες οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα



Οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα τις επόμενες μέρες, πιθανότατα το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αυτό επεσήμανε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με τον Γάλλο επίτροπο, τεχνικά κλιμάκια των θεσμών βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και συζητούν με την κυβέρνηση για δημοσιονομικά θέματα και το ασφαλιστικό. «Είμαι αισιόδοξος, ότι οι επικεφαλής μπορούν να βρεθούν τις επομενες μέρες και να ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης βδομάδας την αξιολόγηση», τόνισε.

Προέβλεψε ότι οι συζητήσεις θα πάρουν κάποιο χρόνο, ωστόσο, όπως είπε, θέλουμε την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Ο κ. Μοσκοβισί υπενθύμισε επίσης ότι πριν από λίγες μέρες συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στοΝταβός, ενώ είδε και τον επικεφαλής της Κομισιόν στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο, στον οποίο έδωσε οδηγίες ενόψει της έναρξης της πρώτης αξιολόγησης στην Αθήνα.

Καμία σύνδεση προσφυγικού με αξιολόγηση

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση του προσφυγικού ζητήματος με την αξιολόγηση ούτε ως προς το περιεχόμενο ούτε στο χρονοδιάγραμμα.

Η επιθυμία της Κομισιόν είναι να τελειώσουμε το συντομότερο και με επιτυχία την αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσουμε με θετικό πνεύμα τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κατέληξε.