Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μητσοτάκης στους Μακεδόνες: «Να μας έχετε εμπιστοσύνη, όπως είχατε στον Κώστα Καραμανλή το 2008»



Μήνυμα προς τους πολίτες της Μακεδονίας να εμπιστευτούν τη ΝΔ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, όπως έπραξαν και το 2008, έστειλε από τη Λεπτοκαρυά της Πιερίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε κομματική εκδήλωση σημείωσε χαρακτηριστικά: «Να μας έχετε εμπιστοσύνη, όπως είχατε εμπιστοσύνη στον Κώστα Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι, που τραβήξαμε την εθνική γραμμή και η οποία ισχύει μέχρι σήμερα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ζήτημα της ονομασίας αλλά και στο ζήτημα του erga omnes αλλά και του αλυτρωτισμού».

Ο ίδιος σχετικά με τη χρονική περίοδο που επισκέπτεται την περιοχή τόνισε πως «δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξα να είμαι εδώ. Είναι μέρες φορτισμένες, οι Μακεδόνες αισθάνονται μια προσμονή αλλά και ανησυχία» είπε, ενώ έστρεψε τα πυρά του προς την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου λέγοντας: «Δεν μας αξίζει μια κυβέρνηση που δεν μας κάνει εθνικά υπερήφανους και στα μεγάλα εθνικά θέματα δεν επιδεικνύει την απαραίτητη σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Πριν λάβει το λόγο ο κ. Μητσοτάκης, τον καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος κάνοντας αναφορά στα δύο χρόνια από τις εσωκομματικές εκλογές και την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, έβαλε τέλος στα σενάρια περί ίδρυσης κόμματος δεξιά της ΝΔ, με αφορμή το Σκοπιανό.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα εντός και εκτός αιθούσης. Όπως τότε είμασταν μαζί, έτσι και τώρα είμαστε μαζί για να κάνουμε τη χώρα καλύτερη. Και αυτό το καλύτερα μπορείς να το φέρεις εσύ» είπε ο κ. Τζιτζικώστας απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτακη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τον ευχαρίστησε «όχι μόνο για την διαχρονική του στήριξη αλλά για τη δουλειά που κάνει έτσι όπως της αξίζει στη Μακεδονία μας». «Είδα σήμερα την επιθυμία σας για μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα η οποία θα έρθει πολύ πιο σύντομα από όσο κάποιοι νομίζουν. Γιατί δεν μας αξίζει να είμαστε σε ένα σπιράλ ύφεσης, δεν μας αξίζει τα νέα παιδιά να φεύγουν έξω», είπε προς τους παριστάμενους και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ είναι κυρίαρχη όχι μόνο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε, αλλά γιατί η λύση είμαστε εμείς. Τον πλούτο της Ελλάδας θέλουμε να ξεκλειδώσουμε μέσα από τις δικές μας πολιτικές. Στο πρόσωπο μου θα έχετε ένα μεγάλο αρωγό. Δεν θα σας διαψεύσουμε θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση».