Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μηχανική βλάβη επικαλέστηκε ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας



Μηχανική βλάβη επικαλείται ο 64χρονος οδηγός της  μοιραίας νταλίκας που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους στον Κηφισό.

Ο κατηγορούμενος θα περάσει την πόρτα του ανακριτή την Δευτέρα αντιμετωπίζοντας ένα κακούργημα και 3 πλημμελήματα.

 Ο 64χρονος  υποστήρίζει ότι την στιγμή που το όχημα ξέφυγε της πορείας του έτρεχε με μόλις 60 χιλιόμετρα και το τιμόνι δεν «υπάκουσε» στις εντολές του, αν και παραδέχεται ότι πριν βγει στο δρόμο διασκέδαζε σε φιλικό σπίτι, πίνοντας κρασί.

«Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά» φέρεται να λέει.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από όσα λένε στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί, ο οδηγός δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

«Βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος» αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς, ο οποίος έφτασε στη Λεωφόρο Κηφισού λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα.

Αστυνομικός: Ηταν σε κατάσταση μέθης

Ενας άλλος αστυνομικός καταθέτει μάλιστα ότι «Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα...».

Αυτόπτης: Δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα θύματα

Η κατάσταση του κατηγορουμένου οδηγού ήταν τέτοια που φαίνεται ότι δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε, όπως λέει ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η σοκαριστική περιγραφή αυτόπτη

Σοκαριστική είναι η περιγραφή ενός δεύτερου αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος αναφέρεται στις μοιραίες στιγμές που η νταλίκα εκτός ελέγχου παρέσυρε τα πάντα στο διάβα της. «Βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα ...Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο , το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της λεωφόρου Κηφισού....Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σαν χαμένος.» υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι κατά τον έλεγχο της νταλίκας διαπιστώθηκε πως δεν είχε άδεια κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ. Από την κατάθεση του αστυνομικού που διενήργησε τον έλεγχο διαπιστώνεται ότι ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος εμφανίζεται «να είναι ακαταχώρητος στην τερματική της υπηρεσίας μου και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα». Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι πινακίδες που έφερε το μοιραίο όχημα αντιστοιχούν σε άλλο που έχει διαφορετικό αριθμό πλαισίου. Επιπλέον, υπογραμμίζεται στη δικογραφία πως «κατά τον έλεγχο των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί το οδηγούσαν πάρα πολλές ώρες χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους στοιχεία σύμφωνα με τα οποία προκύπτει πως ο 64χρονος οδηγός τα ξημερώματα της 12ης Φεβρουάριου του 2018 σε έλεγχο στη συμβολή της Ιεράς οδού με τον παράδρομο της Λ. Κηφισού «είχε καταληφθεί να οδηγεί το ίδιο όχημα υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,22».