Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Μέτρα για τη διευκόλυνση κατεδαφίσεων αυθαιρέτων φέρνει η κυβέρνηση



Μέτρα για τη διευκόλυνση των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων παρουσιάζουν οι συναρμόδιοι υπουργοί με στόχο η σχετική τροπολογία να κατατεθεί αύριο στη Βουλή και να μπουν άμεσα σε λειτουργία οι μπουλντόζες.

Δέσμη μέτρων για την επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών αντιμετώπισης των πολεοδομικών και περιβαλλοντικών παραβάσεων παρουσιάζουν σήμερα, Τετάρτη, οι αρμόδιοι υπουργοί, Γιώργος Σταθάκης, Σωκράτης Φάμελλος και Πάνος Σκουρλέτης.

Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί αύριο κιόλας στη Βουλή, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, καθώς το μήνυμα που αναμένεται να στείλουν οι τρεις συναρμόδιοι υπουργοί είναι πως «αύριο ψηφίζουμε και τη Δευτέρα κατεδαφίζουμε».

Η τροπολογία, σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, μεταξύ άλλων θα προβλέπει:

— Τη μεταφορά της αρμοδιότητας για έκδοση πράξεων κατεδάφισης από την τοπική διοίκηση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη. Θα αρκεί πλέον η εντολή του υπουργού για να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις.

— Αύξηση των κονδυλίων σε περιφέρειες και δήμους ώστε να ενεργοποιούνται άμεσα οι μπουλντόζες και να προχωρούν στις κατεδαφίσεις.