Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μεγάλη ταλαιπωρία στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ: «Εγκλωβισμένοι» 13 Έλληνες οδηγοί



Τεράστια ταλαιπωρία βιώνουν για εννιά ημέρες 13 Έλληνες οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι βρίσκονται από το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ιράκ -Τουρκίας και συγκεκριμένα στην πόλη Ζάχο του Ιρακινού Κουρδιστάν.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν και συγχρόνως αποκαλύπτουν οι ίδιοι, ο κύριος λόγος για τον οποίο υποστηρίζουν οι τουρκικές αρχές ότι τους απαγορεύουν την είσοδο στην Τουρκία είναι η πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού, αν και οι οδηγοί δεν έχουν συμπτώματα.
Αν και οι Έλληνες οδηγοί έχουν αποδεχτεί να υποβληθούν σε οποιονδήποτε έλεγχο κλινικό, οι Τουρκικές Αρχές έχουν εξετάσει μόλις έναν οδηγό, ο οποίος δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα.
«Είναι δύσκολα εδώ. Είμαστε πάρα πολλές μέρες στο δρόμο. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση και περιμένουμε εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA, ο Γιώργος Χουτουριάδης, ένας από τους 13 οδηγούς.
Όσον αφορά στο πότε θα ανοίξουν τα σύνορα, είπε πως μια ημερομηνία που ακούγεται είναι η 10η Μαρτίου, ωστόσο κατέστησε σαφές πως «δεν μας έχουν δώσει καμία ενημέρωση».