Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μεγάλα προβλήματα έφερε ο χιονιάς ! Ντελαπαρισμένα αυτοκίνητα, αποκλεισμένοι οδηγοί και κάτοικοι!



Ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Τα φαινόμενα θα γίνουν ακόμη πιο έντονα τις επόμενες ώρες και πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή όσοι κινηθούν στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας από τη Θεσσαλία και πάνω, κυρίως στα δυτικά.

Σε πολλά σημεία της χώρας χρειάζονται αλυσίδες για την κυκλοφορία των οχημάτων. 

 

Έντονη χιονόπτωση και ντελαπαρισμένα αυτοκίνητα στη Φθιώτιδα

Έντονη χιονόπτωση και ντελαπαρισμένα αυτοκίνητα στη Φθιώτιδα [vid] | Newsit.gr

 

Χιονίζει μέσα στη Λαμία και σχεδόν σε όλη τη Φθιώτιδα, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των οδηγών, των επιβατών, αλλά και των ανθρώπων που δίνουν μάχη με το χιονιά για δεύτερη ημέρα σήμερα στους δρόμους.
Λίγο έξω από τη Λαμία, στις στροφές προς Μπράλο, έχουν «διπλώσει» δυο νταλίκες και η κυκλοφορία γίνεται με τρομερή δυσκολία, ενώ το χιόνι που πέφτει ασταμάτητα έχει σκεπάσει το οδόστρωμα.

Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα και στην εθνική οδό, όπου χιονίζει κατά μήκος του πετάλου του Μαλιακού κόλπου. Τα φαινόμενα είναι πιο έντονα στην περιοχή της Λοκρίδας όπου στο ύψος του Μαρτίνου τα αυτοκίνητα πάνε σημειωτόν.

«Λίγο πριν το Μαρτίνο και μέχρι τη Μαλεσίνα έχουν ντεραπάρει πάνω από 20 αυτοκίνητα, μικρά και μεγάλα, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Πέρασα με τρομερή δυσκολία γιατί είχα 4χ4, αλλά σε λίγο δεν θα κινείται τίποτα…» είπε στο LamiaReport οδηγός που ταξίδευε από Αθήνα προς Λαμία. Μετά τα διόδια της Τραγάνας προς Λαμίας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αλλά το θέμα είναι πώς φτάνεις μεχρι εκεί.

Από τις 3:00 το μεσημέρι η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στην εθνική οδό. Το απαγορευτικό ισχύει και για τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πριν από λίγο δίπλωσαν νταλίκες και στην εθνική οδό, στο 122ο χλμ λίγο πριν το Μαρτίνο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ούτε οι αλατιέρες να καθαρίσουν.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πόσο δύσκολα κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό. Είναι στο ύψος της γέφυρας του Μαρτίνου λίγο πριν διπλώσουν οι νταλίκες και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.

Αποκλεισμένοι οδηγοί και κάτοικοι στα Καλάβρυτα!

Αποκλεισμένοι οδηγοί και κάτοικοι στα Καλάβρυτα! Τρομερή χιονοθύελλα έχει «παραλύσει» τα πάντα [pics] | Newsit.gr

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η ισχυρή χιονοθύελλα στα ορεινά των Καλαβρύτων! Πριν από λίγο συγκρούστηκαν αυτοκίνητα στον επαρχιακό δρόμο Πούντας - Καλαβρύτων λόγω της κακοκαιρίας...
Πολλά είναι τα οχήματα που έχουν ακινητοποιηθεί στην άρκη του δρόμου με αλάρμ και περιμένουν τα εκχιονιστικά μηχανήνατα να ανοίξουν τον δρόμο

Το αυτοκίνητο που βλέπετε παρακάτω έχει πέσει σε χαντάκι λόγω του παγετού. Και οι ιδιοκτήτες του (κάτω φωτογραφία) αναζητούν ιμάντα για να μπορούν να το επαναφέρουν στο δρόμο.

Αυτό που βλέπετε παρακάτω είναι ο επαρχιακός δρόμος Πούντας – Καλαβρύτων! Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έχει εγκλωβιστεί ένα λεωφορείο. Σε αναμονή βρίσκονται οι επιβάτες, αλλά και οι κάτοικοι στους ορεινούς οικισμούς στο ύψος του Διακοπτού. Επίσης υπάρχουν και εγκλωβισμένοι οδηγοί.

Ακόμα δεν έχουν φτάσει εκεί τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Επίσης σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο δίκτυο ύδρευσης. Έχουν παγώσει τα πάντα και μερικά σπίτια δεν έχουν νερό.

Αποκλεισμένοι παραμένουν κάτοικοι στα ορεινά χωριά των Καλαβρύτων. Συγκεκριμέα λόγω της ισχυρής χιονοθύελλας έχει αποκλειστεί ο οικισμός Καλυβίτη στο Διακοπτό και άλλοι οικισμοί στο 14ο χλμ Πούντας – Καλαβρύτων.

Ο δρόμος έχει αποκλειστεί από τα χιόνια και όλοι αναμένουν το εκχιονιστικό μηχάνημα του δήμου Καλαβρύτων, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά.

Μποτιλιάρισμα 14 χιλιομέτρων στην Αθηνών-Λαμίας λόγω του χιονιού

Μεγάλο μποτιλιάρισμα 14 χιλιομέτρων έχει σχηματιστεί στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, από το 117ο χιλιόμετρο λίγο μετά την Υλίκη μέχρι το 131ο χιλιόμετρο στο ύψος της Τραγάνας!

Εκτιμάται ότι χιλιάδες οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι και θα χρειαστούν ώρες μέχρις ότου η κυκλοφορία ομαλοποιηθεί. Από τη Νέα Οδό αναφέρουν ότι τα προβλήματα επιτείνει η πολύ μεγάλη έξοδος των Αθηναίων για τα Χριστούγεννα.