Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο λιμάνι της Καλαμάτας



Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μέρα των Θεοφανείων στο λιμάνι της Καλαμάτας. Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, εκατοντάδες πιστοί σε λιτανευτική πομπή μ' επικεφαλής την Ιερά εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού, και συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας, όδευσαν προς την προκυμαία, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, οι βουλευτές Μεσσηνίας, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Δημήτρης Κουκούτσης, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη και ο δήμαρχος Καλαμάτας, παρέστησαν στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχήθηκε «η διαχείριση του χώρου του λιμανιού από το Λιμενικό Ταμείο να σημαίνει πρόοδο για τον τόπο μας».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε πως ήταν «ευχής έργον η παραχώρηση του λιμανιού στην ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου», τονίζοντας πως «αυτό σημαίνει ανάπτυξη του λιμανιού, ανάπτυξη της παραλίας, ανάπτυξη ολόκληρης της πόλης των εκατό χιλιάδων κατοίκων». Ο ίδιος απαρίθμησε σειρά έργων που αναμένονται να εξελιχθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας, με σημαντικότερο αυτό της σύνδεσής του με τη Δυτική Παραλία, αλλά και τον ηλεκτροφωτισμό του «χιλιόμετρου» (του τεχνητού τσιμεντένιου βραχίονα εντός του λιμένος), ώστε να επιμηκυνθεί ο παραλιακός δρόμος για τον απογευματινό περίπατο των πολιτών. Δήλωσε δε, πως μέχρι το Καλοκαίρι η Καλαμάτα θ' αποκτήσει το δικό της υδατοδρόμιο, για το οποίο όπως είπε «έχομε την υποστήριξη της Κυβέρνησης».