Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Μαύρα χρήματα» στα ταμεία της νεοναζιστικής οργάνωσης - Καταγγελίες από πρώην βουλευτή της ΧΑ



Μια σειρά σοβαρότατων καταγγελιών κατά της Χρυσής Αυγής, κάνει ο πρώην ευρωβουλευτής της, Ελευθέριος Συναδινός, ο οποίος μιλά για «μαύρα χρήματα» στα ταμεία της νεοναζιστικής οργάνωσης.

 

Ο Ελευθέριος Συναδινός, μιλώντας στην τηλεόραση του Art τόνισε ότι το κόμμα της Χ.Α. έχει εισπράξει μέχρι σήμερα ένα εκατομμύριο ευρώ από τις παρακρατήσεις μισθών των ευρωβουλευτών και των συνεργατών τους. Υποστήριξε μάλιστα, ότι μετά τον νέο κανονισμό, που απαγορεύει την χρηματοδότηση κομμάτων από βοηθούς ευρωβουλευτών, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ζήτησε να μπουν «μαύρα» χρήματα στα ταμεία της Χρυσής Αυγής: «Δεν με ενδιαφέρει, εγώ θέλω να έρθουν τα χρήματα, έστω και μαύρα» είπε ο αρχηγός της οργάνωσης, σύμφωνα με τον Ελ. Συναδινό. «Τότε εγώ βγήκα από τα ρούχα μου, τους έστειλα επιστολή και τους είπα: “Το παράνομο, είναι παράνομο, είτε μαύρα, είτε άσπρα”».

 

Ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός, ο οποίος τον Απρίλιο του 2018 παραιτήθηκε από το κόμμα καταγγέλλοντας «κύκλο άεργων στελεχών» είπε ακόμη ότι το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου, έβαλε υποψήφιο ευρωβουλευτή τον νυν βουλευτή Γιάννη Λαγό για να τον φυγαδεύσει στις Βρυξέλλες, καθώς του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. «Αν του επιτρέψουν να μεταβεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τότε είναι σίγουρο ότι θα τα έχουν κάνει πλακάκια με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

 

Ακόμη έκανε λόγο για εκμετάλλευση των δολοφονιών Καπελώνη και Φουντούλη εκ μέρους της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Τόνισε ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα στο οποίο επικρατεί οικογενειοκρατία, αφού όπως είπε, ο Μιχαλολιάκος έχει διορίσει συμβούλους, επιστημονικούς συνεργάτες αρκετά άτομα από την οικογένειά του.