Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Μαριλίζα, Λούκα, Μυρσίνη Ζορμπά -Σενάρια ότι μπαίνουν στην κυβέρνηση



Από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέονται συνεχώς ονόματα για τον επικείμενο ανασχηματισμό, λίγες ώρες πριν αυτός ανακοινωθεί.

Αν επαληθευτούν όσα ακούγονται, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μετασχηματιστεί σε ...παράλληλο ΠΑΣΟΚ, αφού φημολογείται εντόνως ότι ανασχηματισμός θα περιέχει (εκτός από ανακύκλωση και μετακινήσεις ήδη υπαρχόντων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ) ανοίγματα σε στελέχη του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου!

Τις τελευταίες ώρες, κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν ότι έγινε κρούση για να μπουν στην κυβέρνηση οι κυρίες Μαριλίζα Ξενογιαννακούλου, Μυρσίνη Ζορμπά και Λούκα Κατσέλη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το iefimerida, αναμένεται αν θα επιβεβαιωθούν και οι πληροφορίες που θέλουν την Κατερίνα Παπακώστα να εισέρχεται σε θέση υφυπουργού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπήρξε υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Το 2012, με επιστολή της στον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ανακοίνωσε την αποχώρησή της, εκφράζοντας τη διαφωνία της. 2 χρονια αργοτερα (2014) με ανάρτηση της στο FB (24/6/) η Μαριλίζα «καλεί» για ενταξη στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «θετική» την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση μιας ευρείας προοδευτικής πολιτικής συμμαχίας.

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το 2016, ήταν από τους πρώτους που συμμετείχε, μαζί με τον Στέφανο Τζουμάκα.

Η πρώην εκδότρια Μυρσίνη Ζορμπά (Εκδόσεις Οδυσσέας) υπήρξε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, διορισμένη από τον Κώστα Σημίτη (2000-2004).

Η Λούκα Κατσέλη, πρώην υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου, στις 14 Μαρτίου 2012 μαζί με τον Χάρη Καστανίδη δημιούργησε το κόμμα Κοινωνική Συμφωνία, όταν πρόεδρος έγινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το Μάρτιο του 2015 διορίστηκε διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ.