Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Λουτράκι: Εντοπίστηκαν 865 δενδρύλλια κάνναβης σε δύο φυτείες



Οι καλλιεργητές ήταν Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Με αλβανική... τεχνογνωσία καλλιεργούνταν δυο μεγάλες χασισοφυτείες με συνολικά 865 δενδρύλλια σε κοντινές περιοχές μιας δασικής έκτασης στο Λουτράκι! Μάλιστα, στη μια από αυτές ο καλλιεργητής ήταν έτοιμος να αποξηράνει εκατοντάδες χασισόδεντρα στο αυτοσχέδιο αποξηραντήριο που είχε στήσει σε ένα παράπηγμα!

Οι αστυνομικοί που έκαναν εξερεύνηση στην περιοχή έτριβαν τα μάτια τους όταν αντίκρισαν ξεριζωμένα συνολικά 662 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,40 εκατοστών ως 1,20 μέτρου που σκόπευε να αποξηράνει ο 25χρονος Αλβανός καλλιεργητής, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω! Στον χώρο της φυτείας, κατασχέθηκαν 870 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και εργαλεία για την καλλιέργεια, ενώ ο νεαρός αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου και οι άγνωστοι συνεργοί του αναζητούνται.

Αντίθετα, οι τρεις ομοεθνείς του ηλικίας 29, 35 και 37 χρόνων που καλλιεργούσαν μαζί με άγνωστους συνεργούς τους την δεύτερη φυτεία στην ίδια δασική περιοχή, δεν εντοπίστηκαν στα όρια του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου. Στον εκχερσωμένο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κατασχέθηκαν 203 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός μέτρου και διάφορα αντικείμενα για την καλλιέργεια.