Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Λουκέτο στο αναψυκτήριο των Δελφών μετά το Συμπόσιο Τσίπρα



 

Σήμερα το πρωί στο αναψυκτήριο του αρχαιολογικού χώρου μπήκε λουκέτο καθώς τέθηκε σε εφαρμογή το «πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής» της διαχειρίστριας εταιρείας.

Το περίεργο είναι ότι σύμφωνα με την έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (αρ πρωτ 151/20-12-2018) της γ.γ. Διαφάνειας του υπ. Δικαιοσύνης, από τα 77 αναψυκτήρια σε ανά την επικράτεια σε αρχαιολογικούς - τουριστικούς προορισμούς, λειτουργούν μόλις τα 22.

Τα υπόλοιπα 54 είναι κενά και μεταξύ αυτών το αναψυκτήριο στις Μυκήνες, μνημείο το οποίο δέχεται ετησίως περισσότερους από 500.000 υποψήφιους. Μάλιστα τα 29 από τα 54 δεν έχουν ενοικιαστεί ποτέ. Παρότι λοιπόν λειτουργούν ελάχιστα, εν τούτοις το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπ. Πολιτισμού δεν έχει κάνει συμβάσεις μαζί τους παρά μόνο με 3 εξ΄ αυτών.

Τα υπόλοιπα 19 λειτουργούν υπό καθεστώς «αποζημίωσης χρήσης». Και ενώ έχει ξεκινήσει από το 2015 η διαδικασία «διοικητικών αποβολών» τέθηκε σε ισχύ μόνο σε βάρος της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το αναψυκτήριο των Δελφών, ο ιδιοκτήτης της οποίας όχι μόνο καταβάλλει κανονικά τα νοίκια αλλά έχει και έτερο αναψυκτήριο με «ενεργή σύμβαση».