Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λινού: Αν συνεχίσουν τα κρούσματα, να μην ανοίξουν τα σχολεία



Μεγαλύτερη ανησυχία από ό,τι τον Μάρτιο προκαλούν σήμερα τα στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε την Τρίτη η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Αθηνά Λινού, λέγοντας ότι

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM, η κα Λινού είπε ότι «σήμερα ίσως τα πράγματα να είναι λίγο πιο ανησυχητικά γιατί το Μάρτιο είχαμε μεν κρούσματα αλλά δεν ήταν τόσο διάσπαρτα. Τώρα έχουμε διάσπαρτα κρούσματα σε όλη τη χώρα και μεγάλη κινητικότητα στον πληθυσμό».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «αυτή τη στιγμή το “όπλο” του lockdown δεν υπάρχει, επομένως μας μένουν πολύ λίγα όπλα τα οποία πρέπει επειγόντως να χρησιμοποιήσουμε για να μπορέσουμε ξανά να ελέγξουμε την κατάσταση».

Η κα Λινού είπε ακόμη ότι «αν συνεχίσουμε να έχουμε κρούσματα θα προσπαθούσα να μην ανοίξω τα σχολεία. Θα φρόντιζα να βρω κονδύλια για να δώσω σε κάθε παιδί ένα τάμπλετ και θα έβρισκα τρόπο με τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου να έχουν όλοι διαδίκτυο, αν είναι δυνατόν δωρεάν».

«Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε να αραιώσουμε τα παιδιά… Φαίνεται ότι τα παιδιά κάτω των 10 [ετών] μεταδίδουν λίγο λιγότερο, τα μεγαλύτερα μεταδίδουν όσο και οι ενήλικες. Μάσκες στα μεγάλα παιδιά; Είναι δύσκολο, αλλά δεν βλέπω ότι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά», δήλωσε επίσης η κα Λινού.

Ζήτησε ακόμη για τις βιομηχανίες, «αν ήταν δυνατόν μαζί με όλες τις επιδοτήσεις που δίνει το κράτος» να δοθεί και «μια επιδότηση μάσκας για τον χώρο εργασίας, να την παίρνουν όλοι δωρεάν».