Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λάρισα: Εκλεβαν φορτηγά και τα μετέτρεπαν για να μην τα αναγνωρίσουν



Μια σειρά από κλοπές αγροτικών φορτηγών και άλλων οχημάτων που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό σε διάφορες περιοχές της Λάρισας, έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Ασφάλειας μετά τον εντοπισμό ενός φανοποιείου όπου γίνονταν εργασίες μετατροπής.

Την υπόθεση εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του τμήματος Περιφέρειας, οι οποίοι έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο φανοποιείο αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν ανακαλύψει και έπιασαν επ' αυτοφώρω τον 53χρονο ιδιοκτήτη, τη στιγμή που έκανε εργασίες μετατροπής σε ένα κλεμμένο Ι.Χ. φορτηγό. Στον χώρο της επιχείρησης βρέθηκαν και διάφορα μέρη από άλλο ένα φορτηγάκι ιδίου τύπου τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο φανοποιός δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος στην οποία περιλαμβάνεται και ένας 31χρονος που, όπως εξακριβώθηκε, είχε μεταφέρει τα κλεμμένα φορτηγά στο συνεργείο. Δεν έχει εξακριβωθεί, όμως, αν τα είχε κλέψει ο ίδιος ή είχε συνεργούς που έκλεβαν τα οχήματα και του τα παρέδιδαν.