Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Κύβος ερρίφθη: Δεν θα γίνει συμβούλιο αρχηγών-Στις 8 ορκίζεται υπηρεσιακή Πρωθυπουργός η Θάνου



Στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, αναθέτει το σχηματισμό κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την αποτυχία σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

 
Η ορκωμοσία της πρώτης γυναίκας Πρωθυπουργού στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης.
 
Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, μετά από συνεννόηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κ.Θάνου.
 
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η νέα, υπηρεσιακή κυβέρνηση πρέπει να διαθέτει την όσο το δυνατόν ευρύτερη αποδοχή, με στόχο τη διενέργεια εκλογών.
 
Νωρίτερα, ο κ.Παυλόπουλος επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις τους σχετικά με το αίτημα σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.
 
Θετικά εκφράστηκαν ο πρόεδρος της Ν.Δ., Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και η πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ,  Φώφη Γεννηματά.
 
Αντίθετα, αρνητικά εκφράστηκαν ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος των  ΑΝΕΛ,  Πάνος Καμμένος, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο γενικός γραμματέας του  ΚΚΕ,  Δημήτρης Κουτσούμπας.
 
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας, κατόπιν των άνωθεν συσχετισμών, η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, κατά το γράμμα και το πνεύμα των διατάξεων του Συντάγματος, κατέστη άνευ αντικειμένου και απέτυχε.