Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων εξάρθρωσε το Λιμενικό



Μεγάλο κύκλωμα  διακίνησης λαθραίων τσιγάρων εξάρθρωσε, σήμερα το πρωϊ,  το Λιμενικό Σώμα μετά από συντονισμένη επιχείρηση  στην οποία συμμετείχαν   στελέχη του Τελωνείου Πειραιά, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης καπνικών ειδών.  Στην επιτυχία οι διωκτικές αρχές οδηγήθηκαν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

 Πιο συγκεκριμένα,  εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο  εμπορευματοκιβώτια τα οποία περιείχαν 1.147.000 πακέτα τσιγάρων  ήτοι 22.940.000 τσιγάρα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά διενεργεί  την προανάκριση. Τα  εμπορευματοκιβώτια παραδόθηκαν και φυλάσσονται σε χώρο του Τελωνείου Πειραιά, ενώ οι έρευνες προς εντοπισμό των παραληπτών του φορτίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 4.277.750,38 ευρώ.