Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2023 -

Κρήτη: Στη φυλακή ο 40χρονος για τις υποθέσεις τοκογλυφίας και εκβίασηςΟ 40χρονος απολογήθηκε σήμερα ενώπιων του ανακριτή και κρίθηκε προφυλακιστέος με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες όταν ένας 53χρονος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα τοκογλυφίας από ένα 40χρονο που ζει και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ανέφερε ο 53χρονος, έπεσε στην ανάγκη του 40χρονου εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Εκείνος του τα έδωσε ζητώντας του όμως πίσω ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό λέγοντας πως τα θέλει σε δόσεις σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και αν υπήρχε καθυστέρηση ζητούσε επιπλέον χρηματικό ποσό για κάθε ημέρα παράτασης της αποπληρωμής.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στην καταγγελία, ο 53χρονος δεν μπορούσε να προχωρήσει στην αποπληρωμή του δανείου με αποτέλεσμα ο 40χρονος να τον βρίζει και να τον απειλεί πως αν δεν του δώσει τα χρήματα θα τον δείρει.

Υπό τον φόβο των απειλών πήγε στην αστυνομία και προχώρησε στην καταγγελία.

Οι αστυνομικοί έστησαν επιχείρηση για τη σύλληψη του δράστη έπειτα από συμφωνία με τον 53χρονο να δώσουν ένα ραντεβού με τον 40χρονο προκειμένου να του δώσει 1.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μόλις ο 40χρονος πήρε τα χρήματα αστυνομικοί τον συνέλαβαν επι τόπου.

Έξι συνολικά τα θύματά του

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει πως ο 40χρονος είχε εκβιάσει συνολικά έξι άτομα που είχαν πέσει στην ανάγκη του και του είχαν δανειστεί χρήματα.

Πρόκειται για τον 53χρονο που έκανε την καταγγελία, δύο αδέρφια (57 και 55 χρόνων), δύο Βούλγαρους (45 και 46 χρόνων) και έναν 44χρονο Έλληνα.

Σημειώνεται ότι από την παράνομη δράση του ο 40χρονος είχε αποκομίσει όφελος περί τις 30.000 ευρώ.