Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Κρήτη: Προσλήψεις 4.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία



Επαφές για τα προβλήματα των νοσοκομείων του Ηρακλείου είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Πρώτος σταθμός το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου ενημερώθηκε από τη διοίκηση, αλλά και τους εργαζομένους του νοσοκομείου, για μια σειρά θεμάτων που ταλανίζουν το νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2017 αναμένονται τμηματικά οι προσλήψεις 4000 εργαζομένων, υπενθυμίζοντας ότι αυτή την περίοδο αναλαμβάνουν υπηρεσία οι πρώτοι 950 μόνιμοι υπάλληλοι νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, δίνοντας στη συνέχεια το χρονοδιάγραμμα για τις άλλες προσλήψεις.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι λιγοστοί πόροι που έχει η πατρίδα μας αυτήν την περίοδο μοιράζονται με δίκαιο τρόπο, με βάση τις συσσωρευμένες ανάγκες και με βάση τις σοβαρές ιεραρχήσεις».

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει η διαδικασία διαχωρισμού Βενιζέλειου και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά «το σχέδιό μας είναι μέχρι το 2017 να πάμε σε ένα νομοσχέδιο που θα δει σημαντικά τη διοικητική αναδιοργάνωση του συστήματος».

Από την πλευρά του ο Σύλλογος εργαζομένων του Βενιζέλειου σε ανακοίνωσή του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «παρά τις όποιες προσδοκίες μας, έστω και την ύστατη στιγμή να δοθούν σαφείς απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα, εισπράξαμε χρονοδιαγράμματα και σχεδιασμούς επί χάρτου, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν βελτιώνουν την υφιστάμενη κατάσταση και δεν δίνουν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα».

Ο υπουργός Υγείας μετά το Βενιζέλειο επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην είσοδο του οποίου είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και της πολιτικής λιτότητας, ενώ έξω από την πύλη συνταξιούχοι έκαψαν επιστολές του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ο κ. Ξανθός απαντώντας σε ερώτηση για τις διαμαρτυρίες δήλωσε: «Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη κάποιων να δημιουργήσουν εικόνες αποδοκιμασίας και να δημιουργήσουν πολιτικό γεγονός και τέλος πάντων μια εικόνα, όπου υποτίθεται ότι υπουργοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα δημόσια νοσοκομεία».

Και κατέληξε λέγοντας «εμείς είμαστε άνθρωποι της δημόσιας περίθαλψης, εγώ σ΄αυτό το νοσοκομείο έχω κάνει ειδικότητα. Έχουμε γνωστούς, φίλους, έχουμε δουλέψει μαζί και έχουμε αγωνιστεί μαζί για να υπάρξει αξιοπρέπεια στην περίθαλψη στη χώρα μας. Δεν βλέπω καμιά σκοπιμότητα, αλλά είναι προφανές ότι υπάρχει και η ανάγκη της τηλεοπτικής εικόνας».