Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κουμουτσάκος: Ξεκινά δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά συμφέροντα με την Συμφωνία των Πρεσπών



«Διαμορφώνεται η στενή συνεργασία Άγκυρας-Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ, όχι προς όφελος των ελληνικών προτεραιοτήτων» δήλωσε ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ.
«Μια δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά συμφέροντα άρχισε» τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, σημειώνοντας ότι «φαίνεται να διαμορφώνεται η στενή συνεργασία Άγκυρας-Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ ... όχι προς όφελος των ελληνικών προτεραιοτήτων στα ζητήματα ασφάλειας».

Συγκεκριμένα οβουλευτής Β΄Αθηνών δήλωσε: «Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της κυβερνητικής υπογραφής στο νόμο που κύρωσε την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, οι δήθεν βαθυστόχαστες εκτιμήσεις Τσίπρα και Κοτζιά για τη στάση της Τουρκίας καταρρέουν. Η Άγκυρα αγνοεί επιδεικτικά το "Βόρεια Μακεδονία" και επιχαίρει για την επικείμενη ένταξη της "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Ήδη φαίνεται να διαμορφώνεται η στενή συνεργασία Άγκυρας-Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ. Προφανώς όχι προς όφελος των ελληνικών προτεραιοτήτων στα ζητήματα ασφάλειας. Ποιά θα είναι η στάση των Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ για τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος; Ένα είναι σίγουρο: Μια δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά συμφέροντα άρχισε».