Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

Κορωνοϊός:10 νέα κρούσματα - 173 θάνατοι συνολικά στη χώρα



Ένας θάνατος ασθενούς με κορωνοϊό σημειώθηκε σήμερα- 173 θάνατοι, συνολικά στη χώρα. 
Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 2,892 μετά την επιβεβαίωση 10 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης.
Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 18 συμπολίτες μας, με διάμεση ηλικία τα 69 έτη, ενώ οι τέσσερις εξ αυτών είναι γυναίκες και το 83,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

«Η Ελλάδα κατάφερε να επιπεδώσει την καμπύλη με συγκριτικά μικρότερες απώλειες σε άλλες χώρες», τόνισε. Ενώ μεταξύ άλλων είπε πως τα πραγματικά κρούσματα στη χώρα μας είναι κάτω από 1% στο πληθυσμό της χώρας. 

«Σήμερα έχουν καταγραφεί 173 θάνατοι. Με το καλύτερο δυνατό σενάριο, δηλαδή ένα 0,55% και χωρίς τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, δηλαδή μια μείωση των επαφών του πληθυσμού περίπου 10%, ο αριθμός των θανάτων θα είχε μια μέση τιμή 13.685 θανάτους» εξήγησε.

«Ενώ με μία μείωση των επαφών κατά 20% θα ήταν 7.015 θάνατοι. Τα χειρότερα σενάρια δεν τα αναφέρω, γιατί έστω και αργά κάποια μέτρα θα τα παίρναμε. Τότε όμως θα ήταν αργά» τόνισε ο λοιμωξιολόγος μεταξύ άλλων. 

Υφ. Πολιτικής Προστασίας

«Δεν ξεμπλέξαμε από την πανδημία», είπε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Είμαστε σε μια νέα φάση με την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων. Έχουμε επανέλθει στη νέα κανονικότητα» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς ενώ εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί από την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα δημοτικά και νηπιαγωγεία θα είναι ανοιχτά από την 1η Ιουνίου έως τις 26 Ιουνίου, ενώ διευκρίνισε πως τα τμήματα θα έχουν μέχρι 15 παιδιά. 

Μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε πως, «Από την πανδημία δεν ξεμπλέξαμε. Ο Ιός είναι εδώ και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων».

Ο ίδιος τόνισε πως θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Σωτήρη Τσιόδρα «πίσω από τις κάμερες», παρακολουθώντας κάθε μέρα τις εξελίξεις.