Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Κορωνοϊός -Σωτήρης Τσιόδρας: Αν δεν είχαμε πάρει μέτρα θα θρηνούσαμε 150 νεκρούς την ημέρα



Την τεράστια αξία και σημασία των αυστηρών μέτρων που έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση κατά του κορωνοϊού, τόνισε για ακόμα μια φορά ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση.
"Κατ´ αναλογία θα είχαμε γίνει Ιταλία, θα μετρούσαμε τα θύματα όπως η γειτονική χώρα, αν δεν είχαμε λάβει τα μέτρα" είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
Μεταξύ άλλων, ο κ.Τσιόδρας, περιέγραψε με έντονο τρόπο την αγωνία του λέγοντας πως δεν πρέπει να γίνει «αυτό το peak, αυτή η έξαρση με τους 700 και 800 και 900 και τους 1000 θανάτους την ημέρα που βλέπουμε στην Ιταλία». Οπως είπε, στην πατρίδα μας θα ήταν 150 οι θάνατοι και όχι 6 ή 7 σήμερα. «49 είναι οι θάνατοι, αυτό είναι το νούμερο της ημέρας. Και είναι ιερό νούμερο και απαιτεί σεβασμό για αυτούς τους ανθρώπους που πέθαναν στη μάχη με τον ιό. Αλλά θέλω να πω εδώ, για φανταστείτε να είχαμε 150 θανάτους την ημέρα ;κατ’ αντιστοιχία τι θα ήταν αυτό. Άρα αυτή τη στιγμή επιβάλλεται από όλους μας να σκεφτούμε ότι πιθανώς να τον έχω, να μην έχω συμπτώματα και να τον μεταδώσω στον διπλανό μου. Άρα πρέπει να τηρήσω τα μέτρα».