Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Κορωνοϊός: Πως θα λειτουργήσουν τα εποχικά καταστήματα από Δευτέρα



Διευκρινίσεις και λεπτομέρειες για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των εποχικών επιχειρήσεων έδωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

-Ωράριο λειτουργίας ορίζεται από 7 π.μ. έως 8:30 μ.μ.-

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αμιγώς εποχικά - και έχουν ως κύριες δραστηριότητες:

-Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ/47.59.56.16

-Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ/47.65.67.02

-Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ/47.65.67.06

-Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών με ΚΑΔ/47.65.67.07

Σημείωσε ότι τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις Υπεραγορές Τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Η διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου του 2021.

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντα, κατέστησε σαφές.

Επίσης, ανακοίνωσε πως από σήμερα δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων

Ξεκαθάρισε πως για τη μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών, πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ).

Ωράριο λειτουργίας ορίζεται από 7 π.μ. έως 8:30 μ.μ.

Ως προς τον πληθυσμό εντός των καταστημάτων ισχύουν τα εξής:

Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100, Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ., Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό, Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων, Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.