Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κορωνοϊός: Νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα- Κοντά στις 50.000



 

Νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ, καθώς η μετάλλαξη Omicron εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 11 το μεσημέρι τα κρούσματα ήταν γύρω στις 34.000, ενώ εκτιμάται ο τελικός αριθμός θα αγγίξει τις 50.000.

 Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, ανέφερε ότι «οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, είναι μετρήσεις οι οποίες δεν έχουμε ξαναδεί προηγουμένως και έχουν αντίκτυπο στα θετικά κρούσματα που ανιχνεύει καθημερινά η κλινική επιτήρηση».

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα ακριβώς θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά επειδή είναι περίπου το 40% των συνολικών κρουσμάτων στην επικράτεια αυτά της Αττικής, σίγουρα τα κρούσματα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, ενώ απάντησε θετικά σε ερώτηση αν θα ξεπεράσουμε τα 20.000 κρούσματα. «Θα τα περάσουμε, ναι, μέσα στον Ιανουάριο σίγουρα» είπε, ενώ σημείωσε ότι είναι πιθανό να δούμε έναν τέτοιο αριθμό ακόμα και σήμερα, καθώς θα αυξηθούν τα τεστ.

 Επιπλέον στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση και να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνουν δηλώσεις.