Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας: Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακό, πλοία, τραμ, ταξί - κανονικά οι πτήσεις


Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας για τις τρεις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούνται την ημέρα της συμπλήρωσης ενός έτους από την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.
 
ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια με κεντρικό σύνθημα «τα κέρδη τους η οι ζωές μας- Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί . Να αποδοθούν ευθύνες». Εξωκοινοβουλευτικές ομάδες συγκεντρώθηκαν, στα Χαυτεία.

Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση Εργατικών Κέντρων-Ομοσπονδιών-Συνδικάτων στα Προπύλαια μόλις ξεκίνησε.

 

Αμέσως μετά, τα συνθήματα «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» και «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ» δόνησαν την ατμόσφαιρα στην απεργιακή συγκέντρωση.

 
«Τα λεφτά στις τσέπες μας γίνονται καπνός, οι μισθοί τελειώνουν στις 10 του μηνός», «Πανάκριβα τα πάντα, πανάκριβη ζωή, οργάνωση κι αγώνας η μόνη επιλογή» και «το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται δυνατά στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση.

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας - Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για τη ζωή μας ενάντια στην ακρίβεια για αυξήσεις στους μισθούς» είναι το κεντρικό σύνθημα στην απεργιακή συγκέντρωση.

Μαζική και μαχητική η προσυγκέντρωση σωματείων και φορέων νωρίτερα στην Καρόλου στο κτίριο του ΟΣΕ, όπου τα συνθήματα από την ατμόσφαιρα έστειλαν το μήνυμα ότι «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί».


 

Με το πανό που αναρτήθηκε στην πρόσοψη του κτιρίου, με τα τρικάκια που έριξαν, με τα συνθήματα που φώναξαν τα μπλοκ των διαδηλωτών, απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες κόντρα σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των αιτιών και αθώωσης των ενόχων.

«Η οργή μας να τσακίσει την πολιτική που μετρά τη ζωή μας ως κόστος», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τετάρτη το μετρό, ο ΗΣΑΠ και το τραμ είναι ακινητοποιημένα για 24 ώρες λόγω της απεργίας που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥΕΚΑΠΑΜΕ και εκατοντάδες σωματεία με αιχμή την τραγική επέτειο από το δυστύχημα των Τεμπών καθώς και διεκδικητικό πλαίσιο για αυξήσεις μισθών προκειμένου τα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια.