Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Κλειστή Βουλή: Παυλόπουλος σε εμφάνιση-έκπληξηΛίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής 14/06/2019 εθεάθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος να μπαίνει στην -κλειστή – Βουλή.

Από την πλαϊνή είσοδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέβηκε γοργά τα σκαλοπάτια και χάθηκε μέσα στο κτίριο. 

Καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί με το Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και θυροκόλλησε την περασμένη Τρίτη ο φρούραρχος της Βουλής Η απορία όσων είδαν τον ύπατο πολιτειακό άρχοντα να εισέρχεται στα ενδότερα πυροδότησε... ανησυχίες.

 

Τα κινητά «άναψαν» και όλοι άρχισαν να διερωτώνται τι μπορεί να σημαίνει αυτή η «επίσκεψη» του κ. Παυλόπουλο και αν και κατά πόσο συνδέεται με τις εκλογές.

Λίγη ώρα αργότερα το... μυστήριο λύθηκε: Πολύ απλά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ομιλία στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, σε επιστημονική ημερίδα της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής με θέμα «Ανθρώπινη αξία και εμπορευματοποίηση του σώματος. Η βιοηθική πρόκληση στον 21ο αιώνα».

Η αίθουσα είχε παραχωρηθεί στην Επιτροπή Βιοηθικής και ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέλυσε τον ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα του Συντάγματος και τις θεσμικές επιπτώσεις στο πεδίο της Βιοηθικής. Ετσι οι καρδιές όλων... πήγαν στη θέση τους.

Πηγή κειμένου: 

iefimerida.gr