Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κλειστά σχολεία εξαιτίας της δυσοσμίας σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα



Η έντονη δυσοσμία που παρατηρείται στις περιοχές του Κερατσινίου Λιπάσματα, Χαραυγή και Ευγένια αλλά και του δήμου Πειραιά στο λιμάνι και τον Αγ. Διονύσιο, ταλαιπωρεί τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών.

Εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας κλειστές θα παραμείνουν 16 σχολικές μονάδες που είναι κοντά στην περιοχή που είναι πιο αυξημένο το πρόβλημα. Τα σχολεία που έχουν κλείσει είναι: το 5ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου, το 1ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας, το 2ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας, το 3ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, το 21ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, το 5ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, το 6ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, το 1ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας, το 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας, το 4ο Λύκειο Κερατσινίου, το 1ο Λύκειο Δραπετσώνας, το 2ο Λύκειο Δραπετσώνας.

"Είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και δύο χρόνια. Κάποιες φορές επανέρχεται με πολύ έντονο τρόπο, όπως προχθές, αλλά ταλαιπωρεί τους ανθρώπους εδώ και δύο χρόνια" είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, κ. Χρήστος Βρεττάκος και κάλεσε την Πολιτεία να προχωρήσει στις απαραίτητες έρευνες, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

"Κάποια από τα σχολεία της πόλης μας θα είναι κλειστά, 16 σχολικές μονάδες που είναι κοντά στην περιοχή που ήταν πιο αυξημένο το πρόβλημα... Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δηλαδή να πηγαίνουν τα παιδιά για μάθημα και να μην μπορούν να βγουν στο προαύλιο" πρόσθεσε ο κ. Βρεττάκος.