Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κικίλιας: Με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ζούμε εποχές εθνικού διασυρμού



Για ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα αλλά και στο κύρος της Πατρίδας κάνει λόγο ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας την παρουσίαση από τον Πάνο Καμμένο ενός νέου σχεδίου για το Σκοπιανό στην Ουάσιγκτον και την απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε συνέντευξή του στην RealNews ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τονίζει πως ζούμε εποχές εθνικού διασυρμού προσθέτοντας ότι παρατηρεί με λύπη του πως κινδυνεύουμε να παραδοθούμε στη χλεύη, όταν στα σημαντικότερα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ο κάθε υπουργός της κυβέρνησης δηλώνει "ό,τι θέλει", εξυπηρετώντας μικροπολιτικούς στόχους. «Είναι εμφανές ότι ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να ελέγξει τους υπουργούς του, κάτι που επιβεβαιώθηκε πλήρως στην επίσκεψη του κ. Καμμένου στην Ουάσιγκτον. Η ζημιά που γίνεται στα εθνικά συμφέροντα, αλλά και στο κύρος της Πατρίδας, είναι ανεπανόρθωτη» λέει χαρακτηριστικά.

Επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κικίλιας διευκρινίζει πως το κόμμα του υποστηρίζει την ένταξη των γειτόνων μας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από μια νέα διαπραγμάτευση που, πάνω από όλα, θα θωρακίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και θα δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας στα Βαλκάνια.

Αναφορικά με τα θέματα της οικονομίας, ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ δηλώνει πως η ελληνική οικονομία είναι όμηρος της ανικανότητας και των ιδεοληψιών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιας κυβέρνησης που, όπως λέει, υπερφορολόγησε αγρίως τους πάντες, διέλυσε συνειδητά τη μεσαία τάξη, έβαλε λουκέτα σε χιλιάδες καταστήματα, εξόντωσε τους ελεύθερους επαγγελματίες. «Όσο μένει στην καρέκλα της εξουσίας, η οικονομία θα σέρνεται. Ο κ. Τσίπρας που εμφανίστηκε σαν «το νέο και άφθαρτο», αποκαλύφθηκε ως το «χειρότερο παλιό». Οι Έλληνες δεν τον εμπιστεύονται πλέον» τονίζει.

Απαντώντας σε ερώτηση για το Προσφυγικό, ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως το 2014 που ο ίδιος είχε την ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αρμοδιότητες στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, η κυβέρνηση έκανε εμφανώς κάτι διαφορετικό και αποτελεσματικό. «Φυλάξαμε τα θαλάσσια σύνορα, διαχωρίσαμε πρόσφυγες από παράνομους μετανάστες, λειτουργήσαμε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, εμπεδώσαμε το αίσθημα ασφάλειας στα νησιά και στις πόλεις από παραβατικές συμπεριφορές, στηρίξαμε τον τουρισμό. Και όλα αυτά παρά την ασφυκτική πίεση της Τουρκίας και τις μαζικές ροές μεταναστών. Αυτά θα πράξει και η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Αναφέροντας συγκεκριμένες καταγγελίες για κακοδιαχείριση στην διαχείριση των κονδυλίων ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει μάλιστα πως «σε καιρούς που ο Έλληνας ασφυκτιά, είναι υποχρέωση μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση να ελέγξουμε την κυβέρνηση και να εντοπίσουμε που διοχετεύτηκαν τα 1,6 δισ. ευρώ που πήραν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό/προσφυγικό».