Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε ο δολοφόνος, ψάχνουν στη θάλασσα το όπλο



Στις φυλακές της Κέρκυρας οδηγήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και του ανακριτή Πλημμελειοδικών μετά την απολογία του, ο 44χρονος Έλληνας που κατηγορείται για την δολοφονία του 63χρονου Αλβανού στη νότια πλευρά του νησιού. Την ίδια ώρα, δύτες αναζητούν στην θάλασσα το όπλο του εγκλήματος.

Η έρευνα γίνεται στον βυθό του λιμανιού της Λευκίμμης, σε ένα σημείο όπου γίνονται εργασίες εκβάθυνσης και ομολόγησε ότι το πέταξε ο δράστης μετά το έγκλημα. Η ανεύρεση του επίμαχου κυνηγετικού όπλου θεωρείται απαραίτητη για να πιστοποιηθεί και από την βαλλιστική εξέταση ότι από αυτό προέρχεται ο άδειος κάλυκας, ο οποίος βρέθηκε στην επαρχιακή οδό Δραγωτινών– Σπαρτερών όπου εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένο το θύμα τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. 

 

Το πτώμα βρήκε ένας περαστικός οδηγός το πρωί της Δευτέρας και ενώ οι συγγενείΜάνς του θύματος είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα Λευκιμμαίων.

Κίνητρο του εγκλήματος ήταν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Κέρκυρας, ένας διαπληκτισμός που είχαν δράστης και θύμα στο καφενείο της περιοχής, το μεσημέρι της Κυριακής. Ο 44χρονος θέλησε να εκδικηθεί τον αλλοδαπό και του έστησε ενέδρα στο ερημικό σημείο, όπου πυροβόλησε εναντίον του δυο φορές, τη μια από απόσταση άνω των τριών μέτρων στο στήθος. Ο 63χρονος στράφηκε προσπαθώντας να προστατευτεί, αλλά ο δολοφόνος του έδωσε την δεύτερη και χαριστική βολή από μικρότερη απόσταση στον τράχηλο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία.