Σάββατο 17 Απριλίου 2021 -
Μερική συννεφιά

20 °C

Σήμερα, 17. Απριλίου 2021

Κέρκυρα: Πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων για τα σκουπίδιαΝωρίς το μεσημέρι, οι Κερκυραίοι, βγήκαν στους δρόμους πραγματοποιώντας ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. 

Κεντρικό σύνθημα τους σύνθημα: «Φτάνει πια.. τέλος στα σκουπίδια, η υγεία μας πάνω από όλα - Βρείτε λύση»  

Κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα έφτασαν στο κτίριο τους δημαρχείου στο Μαράσλειο, όπου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Εκπρόσωποι της κινητοποίησης συναντήθηκαν με το δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, ζητώντας απαντήσεις για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το νησί, και τις μελλοντικές κινήσεις του δήμου για την επίλυση του προβλήματος.

Κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα έφτασαν στο κτίριο τους δημαρχείου στο Μαράσλειο

Επίσης, το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία από τους κατοίκους της βόρειας Κέρκυρας, μεταξύ Ρόδας και Αχαράβης, οι οποίοι θα διαμαρτυρηθούν για τα «βουνά» των απορριμμάτων που «πνίγουν» την περιοχή τους.

Στη νότια Κέρκυρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λευκίμμης, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους και τη συνεχή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Χθες το βράδυ, για ακόμη μία φορά, οι κάτοικοι της νότιας Κέρκυρας βγήκαν στους δρόμους και πραγματοποίησαν δυναμικό συλλαλητήριο.

Το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία από τους κατοίκους της βόρειας Κέρκυρας Στη νότια Κέρκυρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λευκίμμης