Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024 -

Καβάλα: Συγκλονίζει ο 18χρονος που είδε τον πατέρα του να καταρρέει μπροστά στα μάτια τουΣυγκλονιστικά είναι τα όσα ανέφερε μιλώντας στο Mega ο 18χρονος από την Καβάλα που είδε τον πατέρα του να «σβήνει» μπροστά στα μάτια του. «Στη μέση ήταν ο πατέρας μου, προσπαθούσε να έρθει σε εμένα, τον τραβούσα εγώ, τον τραβούσε και από την άλλη μεριά ο Χάρος, δυστυχώς με κέρδισε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο άτυχος 61χρονος από την Ελευθερούπολη περίμενε τον γιο του στο καφέ που δουλεύει για να σχολάσει όταν μία ξαφνική αδιαθεσία τον έκανε να καταρρεύσει στο πεζοδρόμιο.

 

«Μιλούσαμε, γελούσαμε. Λέω "άντε μπαμπά πάμε σπίτι σιγά σιγά" και βγαίνω να φύγουμε μαζί. Εγώ ήμουν ακριβώς σε αυτό το σημείο, τον άκουσα έβηξε, γύρισα, καθόταν στο πίσω σκαμπό και πέφτει αναίσθητος εκεί πέρα», δήλωσε μιλώντας στο Mega νεαρός άνδρας.

Ο 18χρονος προσπάθησε και κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του. Τρόμαξε αρκετά, όμως η λογική υπερίσχυσε και άρχισε να λαμβάνει δράση.

«Έτρεξα πάνω του, έκανα ό,τι μπορούσα να κάνω. Είχε τις αισθήσεις του, προσπαθούσε να ανασάνει, του έλεγα "κρατήσου πατέρα, θα τα καταφέρουμε", με κοιτούσε μέσα στα μάτια σαν να μου έλεγε “σταμάτα”».

 
 

 

 

Ο 18χρονος μίλησε στο Mega όπου συγκλόνισε με την περιγραφή του για τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν στην προσπάθεια να κρατήσει τον πατέρα του στη ζωή. Ξεκίνησε να του κάνει ΚΑΡΠΑ. Κάποια στιγμή στο σημείο έφτασε και μία κοπέλα με απινιδωτή. Ο 18χρονος δεν σταμάτησε στιγμή να παλεύει.

Ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για τον 61χρονο άνδρα. Κάλεσαν στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, όμως το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που υπήρχε δεν ήταν διαθέσιμο.

«Πήραν τηλέφωνο τα παιδιά που ήταν δίπλα στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, έχει ασθενοφόρο, αλλά δυστυχώς το ασθενοφόρο έλειπε σε άλλο χωριό για άλλο περιστατικό», είπε ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Ανδρέας Καλλινικίδης.

Αμέσως μετά κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες έφτασαν από την Καβάλα, όμως ήταν πλέον αργά για τον άτυχο άνδρα. Η καρδιά του τον είχε προδώσει.

«Τον είχα δει ότι δεν ήταν πολύ καλά. Μία εβδομάδα πιο νωρίς είχε ζαλιστεί έξω από το σπίτι», είπε ο γιος του 61χρονου.

Ο 18χρονος μέσω του Mega έκανε έκκληση να υπάρξουν περισσότερα ασθενοφόρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. «Καλό θα ήταν να βάλουν 1-2 ασθενοφόρα παραπάνω, δεν γίνεται για 32.000 κατοίκους να υπάρχει ένα. Από μικρό παιδί με μεγάλωσε ο πατέρας μου, με ανέθρεψε, μου έμαθε τρόπους, να είμαι δυνατό παιδί», είπε χαρακτηριστικά ο 18χρονος που πλέον προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, λέγοντας πως έχει τον πατέρα του να του δείχνει τον δρόμο από ψηλά.

«Ένιωθα ότι παλεύαμε με τον Χάρο μισή ώρα. Προσπαθούσα να τον κρατήσω. Ο πατέρας μου με κοιτούσε στα μάτια, μέσα στην ψυχή μου. Πάλεψα, αλλά δεν μπόρεσα να τον κρατήσω. Έφυγε με την περηφάνεια ότι ο γιος του δεν φοβήθηκε εκείνη τη στιγμή», κατέληξε ο 18χρονος.

Δείτε το βίντεο του Mega: