Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

26 °C

Σήμερα, 25. Σεπτεμβρίου 2021

Καβάλα: Παρέσυρε τον παπά γιατί του είπε να χαμηλώσει τη μουσική!Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών (μετατρέπεται με 5 ευρώ την ημέρα) καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο, ο 51 ετών άνδρας, κάτοικος Καβάλας, οποίος τη Μ. Δευτέρα το απόγευμα παρέσυρε και τραυμάτισε με το αυτοκίνητο του τον ιερέα της εκκλησίας της Παναγίας.

Οι σε βάρος του κατηγορίες ήταν αρκετές. Περισσότερες και μεγαλύτερες ήταν οι απορίες όλων όσων πληροφορήθηκαν το περιστατικό, για τον λόγο που αυτό έγινε. Ο άνδρας δεν έχει απασχολήσει άλλη φορά τις αρχές. Σύμφωνα με το proininews, εμφανίστηκε με το αυτοκίνητο του έξω από την είσοδο του ιερού ναού. Από το αυτοκίνητο ακούγονταν δυνατά η μουσική ενώ η θεία λειτουργία ξεκινούσε σε λίγα λεπτά.

Αρχικά ο ιερέας που εκείνη την ώρα ήταν στο γραφείο του, έκανε παρατήρηση. Αυτή όχι μόνο δεν απέδωσε αλλά η αντιμετώπιση του ιερέα από τον άνδρα ήταν επιθετική. Στο τέλος κι αφού στο μεταξύ συγκεντρώθηκαν περαστικοί στο σημείο, ο 51 ετών οδηγός μπήκε στο αυτοκίνητο του για να φύγει (μάλλον φοβούμενος την άφιξη της αστυνομίας). Τότε παρέσυρε και τραυμάτισε ελαφρά στο πόδι τον ιερέα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και εξετάσεις. Από το Νοσοκομείο αποχώρησε το βράδυ της Μ. Δευτέρας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Μητρόπολης, την Μ. Τρίτη θα είναι κανονικά στην απογευματινή θεία λειτουργία.

Με το περιστατικό ασχολήθηκε η Τροχαία Καβάλας. Ενώ ο ιερέας μεταφέρονταν στο Νοσοκομείο αναζητήθηκε και βρέθηκε ο φερόμενος ως δράσης. Ήταν κρατούμενος το βράδυ της Μ. Δευτέρας και το πρωί της Μ. Τρίτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και στο Αυτόφωρο. Αστυνομικοί που ρωτήθηκαν σχετικά δήλωσαν ότι ο 51χρονος δεν ήταν μεθυσμένος την ώρα του επεισοδίου. Στο δικαστήριο εμφανίστηκε χωρίς συνήγορο υπεράσπισης. Άσκησε έφεση.

 

Πηγή: proininews