Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Κατρακυλά το πετρέλαιο - Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης;



Την ώρα που η τιμή του πετρελαίου έχει πάρει για άλλη μία φορά την κατιούσα, η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας κρατιέται σε πολύ υψηλά επίπεδα, δείχνοντας ότι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της κερδοσκοπίας, άλλη μία υπόσχεση της κυβέρνησης, έχει πάει περίπατο...

Και μπορεί κάποιοι να ισχυριστούν ότι τα προηγούμενα χρόνια, πριν το Δεκαπενταύγουστο, οι τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων αυξάνονταν κατακόρυφα, όμως φέτος σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου (η χαμηλότερη από τον Μάρτιο), οι τιμές είναι εξωπραγματικά υψηλές! 

Το σκηνικό που στήνεται σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου δείχνουν ότι επειδή ακριβώς η κερδοσκοπία στη χώρα μας έχει θηριέψει και η κυβέρνηση αδυνατεί όχι μόνο να την πατάξει, αλλά να την παρακολουθήσει, το επόμενο διάστημα (για τουλάχιστον 2 μήνες) οι τιμές θα μείνουν τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με σήμερα. Που σημαίνει μία τρομερή επιβάρυνση για την τσέπη του καταναλωτή.

Στην Αττική η τιμή της αμόλυβδης κινείται περίπου στα 1,50 ευρώ το λίτρο και όλα δείχνουν πως η τιμή θα κρατηθεί σε αυτά τα επίπεδα για αρκετό καιρό. 

Πως διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου 

Το αργό, τύπου brent, έχασε 7 σεντς ή 0,1%, κλείνοντας στα 49,52 δολ. το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου. Στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού, το αργό τύπου light sweet υποχώρησε κατά 49 σεντς ή κατά 1,1% στα 44,66 δολάρια το βαρέλι -το χαμηλότερο του κλείσιμο από το Μάρτιο!