Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κατέβασαν τον άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει στην Ομόνοια



Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του άνδρα που απειλούσε πριν λίγο να αυτοκτονήσει στην Ομόνοια.

Ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων ανέβηκε στην κορυφή γλυπτού στην αρχή της οδού Σταδίου στην Ομόνοια κι απειλεί να αυτοκτονήσει.

Πρόκειται για το ύψους 15 μέτρων υδροκινητικό γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου με τίτλο «Πεντάκυκλο», το οποίο είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Biennale της Βενετίας.

Ο ειδικός διαπραγματευτής της Αστυνομίας ανέβηκε σε   γερανό  και πλησίασε τον απελπισμένο άνδρα, καταφέρνοντας τελικά να τον μεταπείσει και να κατέβει. Οι λόγοι που τον οδήγησαν σ' αυτή την πράξη παραμένουν άγνωστοι. Αυτή την ώρα ο άνδρας μεταφέρεται σε νοσοκομείο. 

Γιατί ανέβηκε στο γλυπτό

Ωστόσο, πίσω από την κίνηση απελπισίας του μεσήλικα, κρύβεται μια προσωπική περιπέτειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας αυτός, είχε μεταβεί το βράδυ της Πέμπτης, στο Α.Τ. Ομόνοιας, προκειμένου να δηλώσει την κλοπή του πορτοφολιού του, μέσα στο οποίο είχε ταυτότητα, πιστωτικές κάρτες και χρήσιμα έγγραφα.

Ωστόσο, του συνέστησαν να περάσει την επομένη το πρωί. Οπως και έπραξε, πλην όμως συνάντησε την αδιαφορία των αρμοδίων. Τον είχαν σε αναμονή μέχρι το μεσημέρι και ο άνδρας, μέσα στην απελπισία του, ανέβηκε στο γλυπτό της Ομόνοιας απειλώντας να αυτοκτονήσει, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση που έτυχε.

Πηγή: iefimerida