Τρίτη 26 Μαΐου 2020 -
Heavy rain showers

18 °C

Σήμερα, 26. Μαΐου 2020

Καταγγελία για ξυλοδαρμό νεαρού από μετανάστες στην Αιανή ΚοζάνηςΚαταγγελία για ξυλοδαρμό και τραυματισμό νεαρού από παρέα μεταναστών που φιλοξενούνται στην προσωρινή δομή φιλοξενίας της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΑΡΣΙΣ στην Αιανή Κοζάνης, έγινε από κάτοικο του χωριού ο οποίος επικοινώνησε διαδικτυακά με το kozan.gr.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον τοπικό ιστότοπο, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής (16/6), στο χώρο του Δημοτικού σχολείου, την ώρα που στο χωριό ο κόσμος διασκέδαζε και γλεντούσε στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων για το πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος.

Ο νεαρός Αιανιώτης ήταν αιμόφυρτος (είχε σχισμένο χείλος) κι είχε δεχτεί χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και Αστυνομία. Αν και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πώς ξεκίνησε ο καβγάς, το περιστατικό πυροδότησε αντιδράσεις των κατοίκων, που βρέθηκαν έξω από την δομή φιλοξενίας για να διαμαρτυρηθούν. Οι μετανάστες, που φέρονται να εμπλέκονται στο συμβάν, μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης.