Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Καστοριά: Προφυλακίστηκε ο ειδικός φρουρός. Ο τζόγος όπλισε το χέρι μου



Στις Φυλακές Γρεβενών προφυλακίστηκε ο ειδικός φρουρός που σκότωσε τον οδηγό ταξί, την Παρασκευή, στην Καστοριά. Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή, που διέταξε την προφυλάκισή του, υποστήριξε πως ο τζόγος "όπλισε" το χέρι του...

"Είχαμε 4.000 σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τη σύζυγό μου. Τα έχασα όλα σε ηλεκτρονικό τζόγο. Το πρωί της Παρασκευής μου ζήτησε 200 ευρώ. Δεν ήξερα που να τα βρω και αποφάσισα να κάνω ληστεία. Έτσι επέλεξα τον ταξιτζή" φέρεται να είπε ο ειδικός φρουρός.

Και πρόσθεσε: "μόλις φτάσαμε στο χωράφι τον απείλησα με το πιστόλι. Αντέδρασε, όμως, και κατέβηκε από το ταξί. Τον ακολούθησα και μετά δεν ξέρω τί έπαθα. Τον πυροβόλησα μια φορά στην πλάτη, μία στο στήθος και στο κεφάλι".

Εντύπωση προκαλεί , ωστόσο, η χρήση του υπηρεσιακού όπλου του, το οποίο σε κάθε περίπτωση – όπως κι έγινε – θα μπορούσε να ταυτοποιηθεί αμέσως. Η χρήση του όπλου, η επιβίβαση στο ταξί σε σημείο που είχε κάμερες, αλλά και το γεγονός ότι οδήγησε το θύμα σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του πατέρα του, αποτελούν σημαντικά λάθη του 30χρονου, αλλά και σημεία που μπορεί να προδώσουν τη σπασμωδική του απόφαση.

Ο 30χρονος καθ' ομολογία δράστης της δολοφονίας του 52χρονου ταξιτζή παραπέμπεται από τον ανακριτή για δολοφονία και όχι για ληστεία.

Η κατηγορία δείχνει ότι οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές αναζητούν άλλο κίνητρο.

Οι αναφορές σε τζόγο και σε χρέη του 30χρονου τα οποία ίσως του θόλωσαν το μυαλό και έτσι έφτασε στο σημείο να δολοφονήσει φαίνεται ότι πείθουν όσο και το κίνητρο της λιστείας για μερικά ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικές αρχές είναι έτοιμες να δινεργήσουν έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα πάντα. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνδέσουν τα δύο πρόσωπα, ωστόσο δεν προκείπτει από κανέναν και πουθενά οποιαδήποτε σχέση.

Θύτης και θύμα λένε μάρτυρες και πληροφορίες μοιάζουν εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους.

Έτσι στο μικροσκόπιο έχουν μπει τώρα με εντολή εισαγγελέα όλα τα τηλεφωνήματα που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό. Οι αρχές θέλουν να δουν εάν υπήρξε κάποια επικοινωνία μεταξύ των δύο ή εάν θύμα και θύτης είχαν επαφές με κοινά άτομα.

Παράλληλα οι αστυνομικοί θα ελέγξουν όλες τις κινήσεις των λογαριασμών ώστε να διαφανεί εάν υπάρχει κάποια σύνδεση ή εάν υπάρχει κάποιο κίνητρο για τον 30χρονο.

Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες λένε πως όσο ο ειδικός φρουρός αρνείται να μιλήσει ξεκάθαρα η υπόθεση παραμένει στο σκοτάδι.

Ο αδερφικός φίλος του ταξιτζή «σπάει» την σιωπή του: Δεν ήξερε τον ειδικό φρουρό

Ο αδερφικός φίλος του θύματος ισχυρίζεται ότι οι δύο άνδρες δεν γνωρίζονταν.

Συγκεκριμένα, όπως λέει ο Νίκος Τοτονίδης, συνάδελφος και φίλος του δολοφονημένου οδηγού ταξί, είναι βέβαιο πως το θύμα δεν γνώριζε τον δράστη: «Καμία σχέση! Καμία σχέση απολύτως. Δηλαδή και ένας λόγος που ζήτησα να βγω στα ραδιόφωνα, ήταν για να σταματήσουν όλα αυτά τα ανυπόστατα που ακούγονται. Να σταματήσουν τα κουτσομπολιά που πληγώνουν τη φήμη του Κοσμά και τη φήμη της οικογένειας. Ο δολοφόνος δεν είχε καμία σχέση με τον Κοσμά. Μπορεί να τον ήξερε φατσικώς. Αυτό. Ο Κοσμάς ήταν ένας άψογος χαρακτήρας.Η αστυνομία να βοηθήσει να βρεθεί η αλήθεια. Να τελειώνουν τα σενάρια», λέει και συνεχίζει:

«Δύο ώρες μιλούσαμε την προηγούμενη ημέρα στο τηλέφωνο. Ήταν και πρόεδρος του σωματείου του συνδικαλιστικού. Πάντα για τη δουλειά μας, πώς θα τα καταφέρουμε αυτές τις δύσκολες εποχές που έχει πέσει ο τζίρος μας. Τα λέγαμε όλα, δεν υπήρχε περίπτωση. Δεν τον ήξερε σίγουρα τον δολοφόνο!»

Μάλιστα, ο φίλος του θύματος, δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο δράστης επέλεξε το συγκεκριμένο ταξί στην τύχη: «Ήταν δύο ταξί στις εργατικές. Ο ένας ταξιτζής έφυγε δρομολόγιο και με το που έμεινε μόνος του ο Κοσμάς, μπήκε σε αυτόν. Θεωρούμε ότι ήθελε ένα ταξί και να μην υπάρχει μάρτυρας».

Ο ίδιος λέει πως ανησύχησε για τον φίλο του, όταν επικοινώνησε μαζί του ο γιος του και του είπε ότι δεν απαντάει στο τηλέφωνο: «Δεν υπήρχε περίπτωση να μην απαντάει τηλέφωνο και είπα ότι κάτι συμβαίνει». Ο φίλος του ταξιτζή πήγε στο σημείο της δολοφονίας μαζί με την οικογένεια. Λέει ότι το κινητό του θύματος ήταν ακόμα ανοιχτό.

«Τα λεφτά του ήταν πάνω του. Βρέθηκαν απείραχτα τα λεφτά. Αυτή την ενημέρωση έχω… Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι τον είχε βγάλει ο ίδιος (ο δραστης) από το όχημα, στο όχημα ήταν κλειστές οι πόρτες και κλειδωμένο. Το αμάξι είναι απείραχτο και κλειδωμένο. Τον πυροβόλησε έξω από το αυτοκίνητο, το αμάξι είναι πεντακάθαρο, δεν έχει τίποτα μέσα. Όλα έγιναν έξω. Η εικόνα και η εντύπωση που δόθηκε ήταν αυτή».

Μάλιστα λέει στο alphafm, ότι όταν αποκαλύφθηκε το έγκλημα, «όλοι το μυαλό μας πήγε στον μανιακό των Αθηνών γιατί όλα τα αυτοκίνητα που χτυπάει είναι… (μάρκα αυτοκινήτου) και την ίδια μάρκα είχε και το θύμα. Όλοι κάνουν συνειρμούς εκείνη τη στιγμή. Αλλά δε μπορούσαμε να φανταστούμε ότι από την Κηφισιά θα έρθει στην Καστοριά».