Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Καρέ - καρέ το ρεσάλτο των βατραχανθρώπων στο αλιευτικό με τα ναρκωτικάΚινηματογραφική ήταν η καταδίωξη του αλιευτικού με τους σχεδόν 2 τόνους κατεργασμένης κάνναβης σε πακέτα με τη μορφή πάστας «σοκολάτας».

Βίντεο - ντοκουμέντο δείχνει το ρεσάλτο των κομάντος της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α Λ.Σ) στο πλοίο με τα παράνομο φορτίο. Στη συνέχεια, το οδήγησαν στην Ιεράπετρα, όπου με τη βοήθεια ειδικών σκύλων και του κλιμακίου της ΜΥΑ και των έμπειρων αξιωματικών της ΔΙΔΙΝΑΛ κατάφεραν μετά από 24 ώρες να βρουν τα ναρκωτικά που έκρυβε στα σωθικά του. Πήρε τόση ώρα διότι οι δράστες στο πρύμνιο μέρος του πλοίου, πίσω από τη δεξαμενή καυσίμου και νερού είχαν φτιάξει ειδικές κρύπτες, όπου και τα είχαν καταχωνιάσει. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι κρύπτες θα μπορούσαν να χωρέσουν έως και πέντε τόνους ναρκωτικά!

Μάλιστα, πάνω από τα πακέτα, είχαν απλώσει κόκκους καφέ, ώστε να μην μπορούν να εντοπιστούν από τα σκυλιά της αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπισθεί πάνω από 1,5 τόνοι κατεργασμένης κάνναβης, συσκευασμένης σε πακέτα με τη μορφή πάστας «σοκολάτας».

Οι έρευνες εντός του πλοίου συνεχίζονται και κάθε πακέτο που εντοπίζεται αφού ανιχνευτεί το περιεχόμενό του ζυγίζεται ώστε να υπάρξει πλήρης καταγραφή του παράνομου φορτίου των ναρκωτικών.