Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024 -

Καιρός: «Βρισκόμαστε μπροστά σε δύο φθινοπωρινές κακοκαιρίες»«Μετά την πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού τις επόμενες ώρες, που θα επηρεάσει τη δυτική και βόρεια Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες, βρισκόμαστε μπροστά σε δύο φθινοπωρινές κακοκαιρίες» γράφει στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

«Η μία η οποία θα είναι πάλι τύπου “Π” ξεκινά την Παρασκευή το μεσημέρι και από τα δυτικά και επηρεάζει και το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες στη δυτική στη βόρεια Ελλάδα και στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, σκόνη και θυελλώδεις νοτιάδες».

«Η δεύτερη κακοκαιρία αφορά το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη και αφορά αρκετές περιοχές.Επίσης σε ό,τι αφορά τα κρύα φαίνεται να έρχονται από τις 16/11 και μετά»…

 

Πάντως η θερμοκρασία έχει ήδη αρχίσει να πέφτει, όπως προκύπτει και από το meteo.

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, καταγράφηκε μικρή πτώση στις ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Η χαμηλότερη ελάχιστη σημειώθηκε στο Τζερμιάδο Λασιθίου όπου ο υδράργυρος έπεσε στους 2.8 °C.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.