Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ηράκλειο: 6χρονος σε κώμα από υπερκατανάλωση αλκοόλ



Ένας 6χρονος κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ με αποτέλεσμα να καταλήξει σε κώμα στο ΠΑΓΝΗ.

Το περιστατικό συνέβη χθες βράδυ στο χωριό Στόλοι, του Δήμου Γόρτυνας, όταν 6χρονος κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα κρασιού.

Φαίνεται ότι ξέφυγε της προσοχής, της μητέρας του και χωρίς να γίνει αντιληπτό άρχισε να πίνει κρασί, μέχρι που έπεσε σε λήθαργο.

Όταν οι γονείς αντιλήφθηκαν ότι το παιδί δεν αισθάνονταν καλά, έτρεξαν στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Γρήγορα διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης του παιδιού και ότι το παιδί βρίσκονταν σε κωματώδη κατάσταση, οπότε αποφασίστηκε η όσο το δυνατόν ταχύτερη μεταφορά του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και νοσηλεύεται μέχρι τώρα στη ΜΕΘ Παίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Πανεπιστημιακό η κατάσταση του παιδιού είναι συνεχώς βελτιούμενη.

Οι γονείς πάντως συνελήφθησαν από Aστυνομικούς του 1ου Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, με την κατηγορία πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, που ενδέχεται να μετατραπεί σε παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Να σημειωθεί ότι το θέμα ανέλαβε ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Να σημειωθεί, ότι το περιστατικό συμβαίνει μόλις λίγες ημέρες μετά την ημερίδα της 7ης ΥΠΕ, παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, στο Σπήλι Ρεθύμνου, όπου το θέμα αφορούσε την επικινδυνότητα του αλκοόλ και τις τραγικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό στις περιπτώσεις εξάρτησης.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από επίσημους φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και σχολεία στην Κρήτη, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών και νεαρών ηλικιών σχετικά με το αλκοόλ, η κατανάλωση του οποίου, βρίσκεται σε υψηλά και πολύ ανησυχητικά επίπεδα σύμφωνα και με σχετικές έρευνες, στο νησί.