Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ιωάννινα: Εγκαίνια του Πολυχώρου Ανακύκλωσης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης



Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β΄ έγιναν το πρωί τα εγκαίνια του Πολυχώρου Ανακύκλωσης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων.
Στην τελετή που διοργανώθηκε από τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, υποψήφιοι ευρωβουλευτές και πλήθος αυτοδιοικητικών.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος στον χαιρετισμό του αμέσως μετά την τελετή του Αγιασμού για μια ακόμη φορά κάλεσε τους πολίτες να ανταποκριθούν ώστε να ανακυκλωθούν τέτοιες ποσότητες πλαστικών, γυάλινων και μεταλλικών συσκευασιών ώστε να καταφέρει το εν λόγω Πάρκο Ανακύκλωσης στα Ιωάννινα να καταγράψει νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες στην ανακύκλωση συσκευασιών.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Πάρκου Ανακύκλωσης και στο χώρο ζύγισης των υλικών όπου μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σε ένα γιγαντιαίο δίχτυ 1668 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών, από ενορίες, σχολεία και καταστήματα της πόλης ενώ οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου, την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες, πηγαίνοντας στο Πάρκο τα δικά τους υλικά για ανακύκλωση έως και τις 8 το πρωί της Τρίτης 7 Μαΐου.