Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ιατροδικαστής: Ο Μαυρίκος κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητο



Από τη φωτιά που ξέσπασε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε βρήκε φρικτό θάνατο ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρικος, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροτομής στη σορό του από την Πανεπιστημιακή Ιατροδικαστική Υπηρεσία. 

Τα πλήρη ωστόσο συμπεράσματα για το τι ακριβώς συνέβη θα υπάρχουν το αργότερο σε είκοσι ημέρες, αφού ολοκληρωθούν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που απαιτούν περισσότερο χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον ανέφεραν ότι το τελευταίο δίαστημα τον ταλαιπωρούσε έντονη αδιαθεσία και  χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Ανοιχτό παραμένει λοιπόν το ενδεχόμενο ενός αιφνίδιου περιστατικού υγείας, καθώς αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τον διέκριναν να έχει γύρει στο κάθισμά του, όσοπροσπαθούσαν να τον απεγκλωβίσουν από το φλεγόμενο τζιπ.

Ιατροδικαστής: Ο Μαυρίκος κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητο

Σε κάθε περίπτωση οι αρχές εκτιμούν ότι ο 42χρονος εκδότης έχασε τις αισθήσεις του πολύ γρήγορα από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, λόγω των καπνών και της έλλεψης οξυγόνου.

Παράλληλα, εξετάζονται και όλα τα ενδεχόμενα για μηχανικό πρόβλημα του αυτοκινήτου.

Υπήρξε δολιοφθορά;

Ιατροδικαστής: Ο Μαυρίκος κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητο

Παράλληλα, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση προσπαθούν να βρουν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

-Υπήρξε κάποια παρέμβαση στο όχημα, όπως τοποθέτηση εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού;

-Υπήρξε κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα στο αυτοκίνητο;

-Από ποιο σημείο του οχήματος ξεκίνησε η πυρκαγιά;

-Το αυτοκίνητο κινείται με πετρέλαιο ή γκάζι; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα αποσαφηνίσει το πώς η πυρκαγιά επεκτάθηκε τόσο γρήγορα.

Η ερώτηση που θεωρείται πιο σημαντική, είναι το πού σταθμεύει το όχημά του ο εκδότης και εάν υπάρχει πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο και από τρίτους. Επίσης, ιδιαίτερη αξία έχει η πληροφορία που θα επιχειρήσουν να αποσπάσουν, για το αν είχε αναφέρει σε κάποιον από το οικογενειακό ή φιλικό του περιβάλλον ότι το όχημα παρουσίαζε μηχανικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Κούγια, χθες ο Μαυρίκος πήγε το πρωί στη δουλειά του και στη συνέχεια είχε ραντεβού στο Μαρούσι. Εκεί άφησε για περίπου μία ώρα αφύλακτο το πολυτελές αυτοκινήτο. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διερευνήσουν αν εκείνη την κρίσιμη ώρα υπήρξε κάποιος που να το πλησιάσε και να προκάλεσε δολιοφθορά καθώς μετά από λίγο το αυτοκίνητο μπήκε στην Αττική οδό και κάηκε. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι όπως και το Smart που είχε καεί πριν από 1,5 χρόνο κατά περίεργο τρόπο έτσι και η Πόρσε του Μαυρίκου κάηκαν στην Αττική οδό όπου είναι ένας δρόμος ανοικτός και περιορίζεται η πιθανότητα για περισσότερες απώλειες.

Παπαδημούλης για Μαυρίκο: Τον έκαψαν, για να μην τους κάψει

Με ένα tweet, που προκαταλαμβάνει τις αστυνομικές έρευνες, σχολιάζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τον θάνατο του εκδότη Π.Μαυρίκου χθες, Πέμπτη, στην Αττική Οδό, όταν το αυτοκίνητό του τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες.

«Η όζουσα υπόθεση Μαυρίκου δεν επιλύθηκε όπως πρέπει, μέσω της δικαστικής οδού, αλλά μέσω της Αττικής Οδού. Τον έκαψαν για να μην τους κάψει» σημειώνει στο tweet του.

Η όζουσα υπόθεση Μαυρίκου, δεν επιλύθηκε όπως πρέπει, μέσω της δικαστικής οδού, αλλά μέσω της Αττικής οδού.Τον έκαψαν για να μην τους κάψει.