Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

"Η Νοτοπούλου μπορεί να συνεχίσει την κληρονομιά Μπουτάρη"



Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι πλέον ένα γνωστό πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη και μπορεί να εγγυηθεί την συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης, συνεχίζοντας την κληρονομιά που άφησε ο Γιάννης Μπουτάρης, υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη Τύπου, στη Θεσσαλονίκη.

"Η κ. Νοτοπούλου έχει δώσει δείγματα γραφής, έχει μιλήσει με όλους τους φορείς και έχει πλέον πλήρη γνώση των ζητημάτων που αφορούν τη Θεσσαλονίκη. Έχει δυναμισμό, καθαρό και φρέσκο πρόσωπο, και είναι αυτό που έχει ανάγκη ο δημόσιος βίος της χώρας.

Πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική ανακύκλωσης παλαιών και κουρασμένων προσώπων", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης. Όπως ανέφερε, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στη λογική των χρισμάτων και ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί σε τοπικό επίπεδο από τις αυτοδιοικητικές ομάδες που πρόσκεινται στο κόμμα.

Ο υπουργός έκανε λόγο για άνοδο ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, και κάλεσε στη δημιουργία ενός διευρυμένου δημοκρατικού μετώπου κατά τέτοιων φαινομένων. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, θα πραγματοποιηθεί η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, την επόμενη εβδομάδα όπως έγραψε από χθες η Voria.gr.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου στις 19:30, στο Παλαί ντε Σπορ. «Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι μια ευκαιρία να απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης και να στείλουμε το μήνυμα ότι η Μακεδονία λέει "ναι" στη δημοκρατία και την αλληλεγγύη και "όχι" στον εθνικισμό και τον φασισμό», σημείωσε.

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα λειτουργήσει προς το συμφέρον της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, «η οποία ιστορικά μεγαλουργούσε όταν είχε ανοιχτούς ορίζοντες με τους γείτονές της», ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει υιοθετήσει μια διχαστική ρητορική, ευνοώντας με αυτόν τον τρόπο την άνοδο φασιστικών και ακροδεξιών μορφωμάτων.

«Δεν έχουν δικαίωμα να χωρίζουν τους Έλληνες σε πατριώτες και προδότες, ρίχνοντας νερό στον μύλο του νεοφασισμού», τόνισε.

Αναφερόμενος, ακόμη, στις δηλώσεις Ζάεφ, σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ πρόστρεξε να χρησιμοποιήσει διχαστική ρητορική την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση απάντησε και ανάγκασε τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ σε αναδίπλωση.

Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του εκλεκτού της ΝΔ, Νίκου Ταχιάου, για τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι διαφορές του κόμματος με τους ανθρώπους της δεξιάς δεν είναι προσωπικές, αλλά πολιτικές, ενώ επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «ακολουθεί μια στενά κομματική αντίληψη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αισθάνεται την ανάγκη να χρίσει, ως βασιλιάς, τους ιππότες της στρογγυλής τράπεζας».

Κάλεσε, ακόμη, τόσο τον κ. Ταχιάο όσο και τον κ. Τζιτζικώστα να πάρουν θέση επί των προγραμματικών προτάσεων της ΝΔ, «η οποία θέλει να καταδικάσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε υποστελέχωση με τον κανόνα 5/1 στις προσλήψεις».