Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η ΕΟΕ πρότεινε την Κατερίνα Στεφανίδη για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ



Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε την Κατερίνα Στεφανίδη, ως υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ. Η εκλογή των τεσσάρων νέων μελών θα γίνει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με όλους τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση, να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Η θητεία των νέων μελών της Επιτροπής θα είναι οκταετής, δηλαδή έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 2028 και μετά την εκλογή τους γίνονται και μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Την απόφαση για την υποψηφιότητα της Στεφανίδη έλαβε η Επιτροπή Αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και επικύρωσε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή, καθώς η ολυμπιονίκης του επί κοντώ -εκτός από κορυφαία αθλήτρια- έχει να επιδείξει εξαιρετικό ήθος, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

«Με μεγάλη χαρά προτείναμε την Κατερίνα Στεφανίδη ως υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ. Εκτός από σπουδαία αθλήτρια με χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, έχει εξαιρετικό χαρακτήρα και ήθος, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους συναθλητές της, γεγονός που την καθιστά ιδανική υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, σύμφωνα με το gazzetta.gr.

Ο οποίος πρόσθεσε: «Αν υπολογίσουμε ότι είναι αθλήτρια του στίβου, που είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι πιθανότητες εκλογής της είναι ιδιαίτερα αυξημένες, κάτι που θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία και για την Ελλάδα, καθώς θα αποκτήσει έτσι και δεύτερο μέλος στη ΔΟΕ. Όλοι εμείς στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να ενισχύσουμε την προσπάθεια της Κατερίνας να εκλεγεί».