Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Η ατζέντα Τσίπρα με τον Ρώσο ομόλογό του για την Παρασκευή



Θέματα διμερούς εμπορίου, οικονομικής συνεργασίας, καθώς και πρότζεκτ σχετικά με τον ενεργειακό τομέα και τη γεωργία, θα συζητήσουν ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στις 7 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της ρωσικής κυβέρνησης.

«Ο Ρώσος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 7 Δεκεμβρίου. Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων θα συζητήσουν την κατάσταση και τις προοπτικές στο ρωσο-ελληνικό εμπόριο και στην οικονομική συνεργασία, την εφαρμογή κοινών σχεδίων στην ενέργεια, στη βιομηχανία, στις υποδομές μεταφορών, στην τεχνολογία, στη γεωργία και σε άλλους τομείς», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου, επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού για τη συνεργασία με τη Ρωσία, Δημήτρης Βελάνης,σε δηλώσεις του τόνισε πως η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα και οι συναντήσεις με τη ρωσική ηγεσία έρχονται να επιβεβαιώσουν τις φιλικές σχέσεις και τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.