Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα ξεσπά! “Ξανασκοτώνουν τον αδερφό μου! Υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας στο χωριό!”



Κλίμα τρομοκρατίας και φόβου στην ελληνική μειονότητα στην Αλβανία καταγγέλλει η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Η Ερμιόνη Κατσίφα μιλάει για την πρόκληση από την αλβανική εισαγγελία που ζητάει εξηγήσεις από τον Δήμο Δρόπολης για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα και δηλώνει με παράπονο πως “ξανασκοτώνουν τον αδερφό μου! Είναι ύβρις. Δηλαδή με τον νεκρό αδερφό μου να συνεχίζουν αυτό! Μέχρι και οι αρχαίοι Έλληνες θάβανε τους εχθρούς τους με τιμές, τους Πέρσες!

 

Στη συνέχεια η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στο χωριό και στο κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργούν οι Αλβανοί έναντι στην ελληνική μειονότητα.

“Ότι υπάρχει στο χωριό κλίμα τρομοκρατίας, φόβου και όλα αυτά υπάρχει και οι άνθρωποι φοβούνται πολύ. Οι γονείς μου είναι πολύ σοκαρισμένοι και φοβισμένοι με όλα αυτά. Είχαμε ακούσει και πυροβολισμούς απέναντι από το σπίτι, ένα βράδυ μετά την κηδεία. Υπάρχει ηλεκτροδότηση, διακοπή ρεύματος, δωδεκάωρες διακοπές ρεύματος. Είναι σαν να ζούμε μια εμπόλεμη κατάσταση με αυτή τη χώρα. Θέλουν Ευρώπη; Δεν το νομίζω! Θέλουν τη μεγάλη Αλβανία; Ίσως! Μάλλον! Γιατί εγώ αυτό βλέπω, ότι ίσως θέλουν πόλεμο”!

Δηλώσεις στον ΑΝΤ1 έκανε και ο δημοσιογράφος του Himara.gr, Φώτης Φράγκος που επισήμανε την τρομοκρατία που βιώνει η ελληνική μειονότητα και τις εμμονές των Αλβανών για ύπαρξη εθνικιστικών οργανώσεων στην περιοχή κάτι που όπως λέει δεν ισχύει!

“Μετά τη δολοφονία Κατσίφα απ’ ότι βλέπουμε οι αλβανικές αρχές έχουν επιστρατεύσει κάποιες μορφές τρομοκρατίας εναντίον των κατοίκων της ελληνικής μειονότητας. Ψάχνουν για κάποια φαντάσματα, όπως είναι κάποιες εθνικιστικές οργανώσεις, που πιστεύουν ότι υπάρχουν στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας, πράγμα που δεν ισχύει”, ξεκαθάρισε.