Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 -

"Χρυσή" πληρώνουν τη βενζίνη οι ΈλληνεςΒαθιά το χέρι στην τσέπη αναγκάζονται να βάλουν ακόμα μία φορά οι Έλληνες εξαιτίας της βενζίνης.

Τα χτυπημένα από το μνημόνια και τη λιτότητα νοικοκυριά πληρώνουν κυριολεκτικά χρυσή τη βενζίνη, ενώ η τιμή της παίρνει την ανιούσα όλο και περισσότερο κάθε εβδομάδα.

Μαζί βέβαια με την τιμή της βενζίνης αυξάνεται και το πετρέλαιο κίνησης, με αποτέλεσμα πλέον η χρήση του αυτοκινήτου να τείνει να γίνει… προνόμιο για λίγους.

 

Μάλιστα, οι τιμές της βενζίνης και των διοδίων λειτούργησαν αποτρεπτικά σε πολλές περιπτώσεις για όσους θέλησαν να κάνουν μια μίνι απόδραση το τριήμερο, καθώς ο λογαριασμός δεν βγαίνει!

Από μια γρήγορα ματιά στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης βλέπει ότι στις 17 Φεβρουαρίου η τιμή της αμόλυβδης ήταν στο 1, 548 το λίτρο, στις 3 Φεβρουαρίου 1,544 ευρώ το λίτρο και έτσι σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται από την 1η Ιανουαρίου 2017 οπότε και επιβαρύνθηκε με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Η δεύτερη ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη

Ο μέσος όρος τιμής στην ευρωζώνη για τη βενζίνη διαμορφώνεται στα 1,419 ευρώ και μάλιστα ισχύει σε χώρες με πολύ υψηλότερο επίπεδο μισθών και συντάξεων.

 

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η χώρα μας βρισκόταν στην τρίτη θέση του Oil Bulletin (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), πίσω από την Ολλανδία και την Ιταλία. Πλέον όμως προσπέρασε και τη γείτονα χώρα και πλέον έχει τη δεύτερη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη!

Μάλιστα, μετά τη νέα αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων, η χώρα μας κατατάσσεται στις έξι πρώτες θέσεις παγκοσμίως, ως προς την τιμή της αμόλυβδης, και μέσα στην πρώτη δεκαπεντάδα, ως προς τη λιανική τιμή του πετρελαίου κίνησης!