Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Χρυσή Αυγή: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από μάρτυρα! «Μας έβαζαν να σφάζουμε ζώα για να βρίσκουμε αρτηρίες»



Συνεχίστηκε, σήμερα, η δίκη της Χρυσής Αυγής με την κατάθεση γυναίκας μάρτυρα, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας.

Η «μάρτυρας Ε», η οποία συμμετείχε στη νεοναζιστική οργάνωση την εξαετία 2004-2010, κατέθεσε ότι η εμπειρία της στη Χρυσή Αυγή περιελάμβανε εξάσκηση σε όπλα, ξυλοδαρμούς διαφωνούντων, αλλά και εξάσκηση σφαγών σε αμνοερίφια προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να μάθουν «να βρίσκουν αρτηρίες».

Σύμφωνα με την κατάθεση της μάρτυρα, η οποία θεωρείται κλειδί για την υπόθεση, η βίαιη συμπεριφορά των μελών της ΧΑ ιδιαίτερα απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες, ήταν σταδιακά κλιμακούμενη από το 2006 και μετά, με αποτέλεσμα το 2010 να φτάσουν στο σημείο να «τραβάνε επισήμως μαχαίρια».

Όπως υποστήριξε στο Δικαστήριο, η ίδια δεν συμμετείχε σε αυτές τις δραστηριότητες, ούτε και σε εκπαιδεύσεις μιλιταριστικού τύπου καθώς, όπως της είπαν οι υπεύθυνοι της Χρυσής Αυγής «Η ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού δεν το επιτρέπει, λόγω της φύσης της».

Η «μάρτυρας Ε» υπέδειξε τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μίχο ως έναν από τους υπεύθυνους για την οργάνωση των σφαγών αμνοεριφίων και κατέθεσε ότι ανώτεροι στην ιεραρχία της νεοναζιστικής οργάνωσης υποδείκνυαν στα μέλη να οπλοφορούν.

Παράλληλα, περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο δίνονται οι οδηγίες για επιθέσεις, ενώ αναφέρθηκε ειδικά σε δύο περιπτώσεις όπου οι χρυσαυγίτες δημιούργησαν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας παριστάνοντας τους αγανακτισμένους πολίτες κατά μεταναστών.