Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Χρησμός Μπουτάρη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019



«Ανοιχτό» άφησε ο Γιάννης Μπουτάρης το ενδεχόμενο διεκδίκησης ακόμη μίας θητείας στον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.

«Δεν μ' ενδιαφέρουν οι εκλογές. Υποχρέωση μου είναι να δουλεύει ο δήμος. Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα είμαι δήμαρχος. Δεν ξέρω ποιος θα είναι επόμενος δήμαρχος» ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, τη Δευτέρα.

Και πρόσθεσε: «Είναι πάρα πολύ πιθανό να είμαι και εγώ, αλλά με άλλες συνθήκες, γιατί το εκλογικό σύστημα δημιουργεί αυτές τις νέες συνθήκες».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, άσκησε έντονη κριτική στη διοίκηση του κ. Μπουτάρη, καταλογίζοντας έλλειψη δημοκρατικότητας, συνεργατικού πνεύματος, εμπνεύσεως και εκσυγχρονισμού.

Ο κ. Καλαφάτης, συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Οργανισμό Εσωτερικής Ασφαλείας, διαπίστωσε «δυσκολία, από πλευράς διοίκησης, να πείσει ακόμη και τους συμβούλους της παράταξης "Πρωτοβουλίας" πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η προσπάθεια».