Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Χίος: Μεγάλες ζημιές στις μαστιχοκαλλιέργειες από τις έντονες βροχοπτώσεις



Προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές που άφησε στο πέρασμά της η καταιγίδα της Πέμπτης, 27 Ιουλίου, στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, αποφασίζοντας μέτρα άμεσης δράσης, στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος astraparis.gr, η ΕΜΧ αναμένεται να ακολουθήσει την απόφαση που είχε λάβει για τις προηγούμενες ζημιές στην μαστιχοκαλλλιέργεια, από την βροχόπτωση της 18ης Ιουλίου 2017, για την ενίσχυση των πληγέντων και μόνο παραγωγών με ασπρόχωμα για να επιστρέψουν άμεσα στην συνέχιση της καλλιέργειας.

Παράλληλα, διεκδικώντας αποζημίωση από τις ζημιές των βροχοπτώσεων αναμένουν την Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017, στη Χίο την έλευση του κλιμακίου του ΕΛΓΑ, που θα ελέγξει ταυτόχρονα τις αιτήσεις ζημιάς της 18ης και ταυτόχρονα της 27ης Ιουλίου 2017.

Στα χωριά, πάντως, επικρατεί κατήφεια, η εικόνα στις μαστιχοκαλλιέργειες είναι αποκαρδιωτική, ενώ επίσης αρνητικός παράγοντας στην ψυχολογία όλων είναι η πεποίθηση πως η όποια αποζημίωση λάβουν, αν και όποτε την λάβουν θα είναι ελάχιστη μπροστά στον κόπο και στο μαστίχι που παρασύρθηκε από την βροχή.

Πηγή κειμένου: 

astraparis.gr